Index Vakbarát Hírportál

Újra balhé volt a Bundesligában

2020. március 1., vasárnap 15:59

Az Union Berlin botrányos mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott a vendég Wolfsburggal a német futballbajnokság 24. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A meccset az első félidőben kétszer is félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt, a hazai drukkerek a Hoffenheim többségi tulajdonosa, Dietmar Hopp ellen tüntettek. A bírónál akkor telt be a pohár, amikor egy olyan molinót feszítettek ki, amelyen a millárdos arca egy célkeresztben volt látható.

Szombaton a Hoffenheim-Bayern München (0-6) mérkőzés is kétszer félbeszakadt Hopp gyalázása miatt. Az SAP szoftver cég egyik alapítóját sok német szurkoló nem szereti amiatt, hogy a vagyonát felhasználva az alsóbb ligákból az élvonalba vezette a Hoffenheimet. A másik kifogás a 79 éves mecénás ellen az, hogy érdemeire való tekintettel a liga 2015-ben felmentette őt az 50+1-es szabály alól, amely azt hivatott megakadályozni, hogy egy klub többségi tulajdonos kezébe kerüljön.

Gulácsi Péter csapata, a második helyen álló RB Leipzig otthon 1-1-es döntetlent játszott a Bayer Leverkusennel. A vendégek a 29. percben szerezték meg a vezetést, a hazaiak a 32. percben egyenlítettek. A magyar kapus ezúttal is a kezdőcsapat tagja volt, és végig védte a találkozót, míg a lipcseiek másik magyar válogatott játékosa, Willi Orbán sérülés miatt továbbra sem léphetett pályára.

A lipcseiek döntetlenjük után három pontra vannak lemaradva a Bayern Münchentől, és egy ponttal előzik meg a harmadik Dortmundot. (MTI)

Bundesliga, 24. forduló:
RB Leipzig-Bayer Leverkusen 1-1 (1-1)
Union Berlin-VfL Wolfsburg 2-2 (1-0)

Rovatok