Index Vakbarát Hírportál

Sértő munkának nevezni, amit a Győrben futballozó emberek tesznek

2020. március 7., szombat 11:13

A magyar másodosztályban a hatodik helyen álló Győr a 15. helyezett Szolnokot fogadja vasárnap, az előzmények miatt pikáns fogadtatásra számíthatnak a játékosok és a Kondás Elemér vezette szakmai stáb is. A tulajdonos, Mányi József egy zárt körű megbeszélésről adott ki részleteket, amelyiken a januárban megválasztott polgármester, Dézsi Csaba András elmondta, ne számítsanak a jövőben a 290 millió forintos önkormányzati támogatásra.

A város vezetőjének tanácsadója, Petrov Ivántól az is elhangzott, az élsportolók közé nem sorolhatók a győri labdarúgók.

Petrov most azzal folytatta a Kisalföldnek, hogy az ETO Győrtől 2015 és 2019 között mintegy 900 millió forintot kapott, míg a táblázaton jelenleg tőle egy ponttal elmaradó Gyirmót ennek a pénznek a hatodát élvezhette. Hét éve bajnokcsapatot ünnepeltek, ma irigykedve nézik Budafokot, amelyik feljutó helyen áll, második a tabellán.

"Kimondani is szörnyű. A cél az, hogy Győrben újra a város hagyományainak megfelelő színvonalú labdarúgás legyen. Ha a jelenlegi tulajdonosban nincs meg erre a szándék, akkor magyarázkodás és másokra mutogatás helyett segítse a labdarúgást és adja át olyan embernek a csapatot, akinek tényleg az ETO-ért dobog a szíve" - jelentette ki Petrov. A klub egyébként több száz millió forint nyereséget termelt. 

Dézsi sem nézte szótlanul a kibontakozó vitát, és azt ígérte a Facebookon, a jövő héten részletesen kifejti az álláspontját, de most is odaszúrt a játékosoknak.

"Ezt a lelketlen, szívtelen, munkának nem nevezhető teljesítményt nem vagyok hajlandó pénzzel honorálni.  Ha ezt munkának nevezném, amit a győri ETO színeiben futballozó emberek manapság produkálnak a pályán, az sértő lenne azokra a győri dolgozó emberekre, akik munkával keresik meg nap mint nap a kenyerüket."

Rovatok