Index Vakbarát Hírportál

Felére csökkentik Neymarék fizetését

2020. április 8., szerda 13:49

Megegyeztek a francia futballklubok és a játékosok a bérek átmeneti csökkentéséről, írja az AFP. Ennek mértéke egységesen 20 százalék lesz.

Viszont a legjobban fizetett sztárok, akik több mint 100 ezer eurót keresnek havonta, magasabb, 50 százalékos fizetéscsökkentésre számíthatnak, így például a PSG-ből Neymar és Kylian Mbappé is. 

Az intézkedés nem érinti azokat a futballistákat, akik 10 ezer eurónál kevesebbet keresnek. A megállapodás az első- és a másodosztályú klubokra vonatkozik. A fizetéscsökkentésre azért volt szükség, mert a bajnokságok felfüggesztése miatt a klubok nem részesülnek a televíziós jogdíjakból, ami a legfontosabb bevételi forrásukat jelenti. A megállapodás szerint, ha újraindul a bajnokság, kárpótolni fogják a futballistákat. 

A francia törvények szerint a klubok nem kényszeríthetik játékosaikat, hogy elfogadják a megegyezést, ugyanakkor a játékosok képviselő szakszervezet (UNFP) szerint a többség bele fog menni a fizetéscsökkentésbe. Korábban több élvonalbeli klub - köztük a Marseille és a Lyon is - szabadságra küldte futballistáit, hogy ne kelljen teljes bért fizetniük erre az időszakra. 

Az angoloknál nem ment ennyire simán a tárgyalás, a játékosok első körben elutasították a Premier League 30 százalékos bércsökkentésre vonatkozó javaslatát. 

Rovatok