Index Vakbarát Hírportál

Öt cserével és ivószünetekkel folytatódik az NB I.

2020. május 5., kedd 09:39

Hétfőn döntött arról a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), hogy május 23-án zárt kapus meccsekkel újraindulhat az NB I. és a Magyar Kupa. A bajnokságban Ferencváros-Debrecen, a kupában pedig MTK-Honvéd és Mezőkövesd-Fehérvár meccseket rendeznek aznap. Május 30-án már teljes fordulót tartanak az NB I.-ben.

Az NB II.-es és az NB III.-as bajnokságot viszont lezárta az MLSZ, a bajnokság aktuális állása szerint határozták meg a feljutókat és a kiesőket.

Az MLSZ határozata szerint legkésőbb június 12-ig kell lejátszani az NB I. és a Magyar Kpua hátralévő meccseit. Ha ezt sikerül tartani, akkor az eredeti kiírás alapján határozzák meg, melyik csapatok indulhatnak a nemzetközi kupákban (Bajnokok Ligája, Európa Liga.  A bajnoki meccsek között legalább három napnak kell eltelnie, viszont a bajnoki és a kupameccs között lehet csak két nap szünet. 

Szintén fontos részlet az újraindulásról, hogy a FIFA szabálymódosításának megfelelően ötöt lehet ezentúl cserélni az NB I.-ben és a Magyar Kupában.

Az öt cserét három időpontban lehet végrehajtani, amibe a félidő nem számít bele. Minden félidő felénél ivószünetet kell tartani a csapatoknak. 

Az NB I.-ből még nyolc forduló van hátra, vannak csapatok, amelyeknek a korábbról elmaradt meccseik miatt többet kell pótolniuk. A kupában az elődöntőket és a döntőket kell lebonyolítani még. 

Rovatok