Index Vakbarát Hírportál

Új sportcsarnok épül Székesfehérváron gazdaságvédelem címszó alatt

2020. május 19., kedd 09:05

A hvg.hu szúrta ki, hogy a hétfő esti Magyar Közlöny egyik kormányhatározata szerint a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv keretében – összhangban a Modern Városok Program célkitűzéseivel – új multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnokot építését támogatja Székesfehérváron. 

A létesítmény 6000 fő befogadására lenne alkalmas. Kásler Miklós Emmi-miniszter feladata lesz a beruházás előkészítésének koordinálása.  

A444.huszerint a csarnok székesfehérvári jégkorongcsapat otthona lesz. A kivitelezőt is kiválasztották már 2018 őszén, Garancsi Istvánnak a cége nyert, 25 milliárd forintos ajánlattal. A beruházást egyszer lefújta a kormány arra hivatkozva, hogy túl drága. Orbán Viktor még 2013-ban ígérte meg az Alba Aréna felépítését, akkor 5-7 milliárdra becsülték a költségeket. 

 Egy nemrég bemutatott prezentáció szerint a kormány saját számításai szerint összesen 9 ezer milliárd forintot költ gazdaságvédelemre a 2020-20220-es időszakban a koronavírus-járvány hatásai miatt. Ebből 400 milliárd menne munkahelymegőrzésre, 674 milliárd pedig új munkahelyek teremtésére. A csomag legnagyobb eleme a 2564 milliárd forintos célzott ágazati erősítés, aminek legnagyobb részét a szállítmányozás kapja majd. 

Rovatok