Index Vakbarát Hírportál

Gólzáporos meccsen vágott vissza az 5-1-es vereségért a Bayern

2020. május 23., szombat 20:24

Volt miért visszavágnia a Bayern Münchennek a Frankfurt ellen; novemberben 5-1-re páholta el a címvédőt a Frankfurt, az a vereség az edző, Niko Kovac állásába került. A Bayern ennek szellemében kezdte a meccset, a 12. percben Robert Lewandowski kapufát lőtt. Két perccel később Benjamin Pavard szerezhetett volna gólt, azonban a frankfurti kapus bravúrral védte a közelről érkező fejest. 

A vezetést jelentő gólra még három percet kell várniuk a Bayern-szurkolóknak. A 17. percben Thomas Müller ment el a szélen, középre adott labdájára jól érkezett a tizenegyes pontnál Leon Goretzka, aki nagyon egyedül belsőzhetett a kapuba. 

 A 41. percben Thomas Müller megduplázta az előnyt. Hiába reklamáltak szabálytalanságot a frankfurti védők, a bíró megadta a gólt.

 Csupán 45 perce ment a második félidő, amikor már 3-0 volt az állás. Lewandowski is betalált, Coman beadása után az ötös vonaláról fejelhetett tisztán a lengyel csatár.

A lengyel csatár 27 bajnokin 27 gólt lőtt, elképesztő statisztika. 

Ekkor úgy tűnt, csak az lesz a kérdés, hogy mennyivel ússza meg a végén a Frankfurt. Ehhez képest az 51. percben szépített a vendég csapat. Martin Hinteregger egy szöglet után vágta be közelről a lecsorgó labdát.

 Az osztrák az egész Bundesliga egyik leggólerősebb védője, a Bayern elleni meccs előttig 6 gólja volt a bajnokságban. 

Négy percre rá duplázott a védő. Megint egy szöglet után volt eredményes, ezúttal fejjel szerzett gólt. Ez volt Hinteregger 8. gólja a bajnokságban. 

 A 61. percben Alphonso Davies hűtötte le a frankfurti reményeket. Igaz, ehhez a védelem hatalmas hibája kellett, Gelson Fernandes a tizenhatoson belül passzolta oda a labdát a Bayern kanadai támadójának. 

Könnyen 4-3 lehetett volna, a 68. percben kellett óriásit védenie Manuel Neuernek Mijat Gacinovic közeli lövésénél.

A 74. percben harmadszorra is betalált a Frankfurt hőse, Hinteregger. A dolog szépséghibája, hogy ezúttal saját kapujába ment be róla a labda. 

Az eredmény már nem változott a hátralévő 16 percben, a frankfurti Filip Kostic csak a kapufát találta el, a Bayern 5-2-es győzelemmel vágott vissza az őszi vereségért. Újabb győzelmével a címvédő továbbra is vezeti a Bundesligát, előnye 4 pont a Dortmunddal szemben. A két csapat a következő fordulóban egymás ellen játszik majd. 

Bundesliga, 27. forduló, további eredmények:

Rovatok