Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai mesteri gólt lőtt, Osztrák-kupát nyert a Salzburggal

2020. május 29., péntek 23:13

Szoboszlai Dominik lőtt az első gólt az Osztrák Kupa döntőjében, amit végül 5-0-ra nyert meg a Red Bull Salzburg a másodosztályú Austria Lustenau ellen.  

A koronavírus-járvány miatt az osztrák futballélet is hónapokig szünetelt, a Klagenfurtban rendezett kupadöntő volt az első tétmeccs. 

A zárt kapus meccsen Szoboszlai szerezte meg a vezetést, a 19. percben a 16-os bal oldaláról éles szögből talált be szabadrúgásból. Két perccel később egy öngóllal már kettővel ment a Salzburg. 

A félidő végéig nem változott már az eredmény, de a második elején újra betalált a Salzburg, Szoboszlai ezúttal gólpasszt adott Okafornak. Később Ashimeru és Koita góljával alakult ki az 5-0-s végeredményük. 

A salzburgiaknak ez volt a hetedik kupasikerük, korábban 2012-ben, 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban, 2017-ben és tavaly nyerték meg a trófeát. A Salzburg még az osztrák bajnoki címre is esélyes, mert legnagyobb riválisától, a LASK-tól 12 pontot levontak tiltott csoportos edzés miatt.

A Bundesliga egyetlen pénteki meccsének is volt magyar szereplője, Sallai Roland kezdőként 66 percet kapott a Freiburgban, ami 1-0-s vereséget szenvedett a Bayer Leverkusentől. 

Ausztrián kívül Szerbiában is pénteken tért vissza futballélet, és mindjárt bajnokavatással. A Crzvena zvezda a belgrádi, zárt kapus derbin 5-0-ra verte a Radot, és ezzel 14 pontos, behozhatatlan előnyt szerzett a második Partizannal szemben. A Crvena zvezda 31. bajnoki címét szerezte, sorozatban harmadszor lett első. 

Rovatok