Index Vakbarát Hírportál

Iker Casillas most nem akar elnök lenni a spanyol futballszövetségnél

2020. június 15., hétfő 14:25

Februári bejelentésével ellentétben Iker Casillas mégsem száll versenybe a Spanyol Futballszövetség (RFEF) elnöki posztjáért.

A világ- és Európa-bajnok kapus hétfőn a Twitter-oldalán közölte, az ország szociális, gazdasági és egészségügyi helyzete miatt gondolta meg magát.

„Az elnökválasztás most másodlagos lett, és ez most nem a megosztás ideje. Azt nem zárom ki ugyanakkor, hogy a következő szavazáson megméretem magam" – jelentette ki a 38 éves futballista.

Az FC Porto játékosa lett volna a jelenlegi elnök Luis Rubiales egyik lehetséges kihívója az augusztusi tisztújító közgyűlésen.

Casillas 2019. május 1-én kapott edzés közben szívrohamot. Utána több újságban is arról cikkeztek, hogy visszavonulhat, de még az év júliusában újra edzésbe állt, de azóta nem tért vissza a pályára.

A Real Madridnál nevelkedett kapus 1999-2015 között játszott a spanyol klub felnőtt csapatában, öt bajnoki címet, három Bajnokok Ligáját, két spanyol kupát, négy szuperkupát, két európai szuperkupát, egy klubvilágbajnokságot és két interkontinentális kupát nyert velük. A Portóhoz igazolása óta egy bajnoki címet és egy szuperkupát nyert Portugáliában. A spanyol válogatottban 167 meccsen játszott, 2010-ben világbajnok, 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok lett velük.

Rovatok