Index Vakbarát Hírportál

Elhalasztották a francia futballbajnokság nyitómeccsét

2020. augusztus 18., kedd 11:49

Újabb három koronavírusos esetet találtak az Olympique Marseille futballcsapatánál, írja az MTI. Összesen már négy fertőzöttről tudni a csapatnál, csütörtökön jelentették be az első esetet. Azt nem közölte a francia klub, hogy játékosok vagy stábtagok fertőződtek meg. 

A BBC információi szerint a fertőzések miatt elhalasztották a Marseille és Saint-Étienne péntekre tervezett bajnokiját, amivel a 2020-2021-es bajnokság indult volna. A BBC úgy tudja, hogy az Aston Villa korábbi védője, Jordan Amavi az egyik fertőzött.

Az AFP francia hírügynökség beszámolója szerint a liga szabályzata azt mondja ki, hogy ha egy csapatnál a játékosok, vagy a szakmai stáb tagjai közül háromnál többen produkálnak pozitív tesztet, akkor a csapat hét napig nem tarthatja meg az edzéseket. A Marseille pénteken felkészülési mérkőzést játszott volna a VfB Stuttgarttal, de azt is lefújták az első fertőzött felderítése után. 

 A koronavírus-járvány miatt már egyszer megkavarta a francia bajnokságot; az előző szezont be sem fejezték, hanem áprilisban, a bajnokság aktuális állása szerint hirdettek végeredményt. 

Rovatok