Index Vakbarát Hírportál

Ronaldinhónak több mint 26 millió forintnyi kártérítést kell fizetnie

2020. augusztus 25., kedd 10:22

Ronaldinho, a brazilok korábbi klasszis labdarúgója és testvére elhagyhatja a házi őrizetet Paraguayban, és hazautazhat Brazíliába, írja az MTI.

A bíró a döntését azzal indokolta, hogy Ronaldinho személyisége és viselkedése nem jelent veszélyt a társadalomra, ezért szabadlábra helyezte őt testvérével együtt. A brazil sztár elfogadta a feltételeket, ennek értelmében neki 76 ezer eurónak (több mint 26 millió forint), míg testvérének 93 ezer eurónak (több mint 32 millió forint) megfelelő összeget kell kártérítésként fizetnie. Emellett Brazíliában háromhavonta meg kell jelenniük a bíróságon – Ronaldinhónak egy éven, testvérének két éven keresztül.

A testvérpárt március elején Paraguay fővárosában, Asunciónban vették őrizetbe, miután hamis útlevéllel érkeztek a közép-amerikai országba. Tettükért előbb letartóztatták és börtönbe zárták őket, majd április elején 1,6 millió dollár óvadék fejében házi őrizetbe kerültek át, és egy asuncióni luxushotelben helyezték el őket.

A 40 éves Ronaldinho, aki a brazil válogatottal világbajnoki címet szerzett, több klubcsapatot is erősített karrierje során, így Európában a Paris Saint-Germainben, az FC Barcelonában és az AC Milanban, illetve odahaza többek között a Gremióban és a Flamengóban futballozott. A nemzeti együttesben 97 alkalommal szerepelt és 33-szor volt eredményes.

Rovatok