Index Vakbarát Hírportál

A Wembley-specialista döntött, az Arsenal elvitte a szuperkupát a Liverpool elől

2020. augusztus 29., szombat 19:39

A rendes játékidőben a Liverpool ellen elért 1-1-es döntetlen után büntetőpárbajjal nyerte az angol szuperkupát, vagyis a Community Shieldet – az előző szezonban FA-kupagyőztes csapat a Liverpoolt legyőzve szerezte meg 16. szuperkupáját.

A mérkőzésen Pierre-Emerick Aubameyang góljával szerzett vezetést az Arsenal, amivel a gaboni játékos igazi Wembley-specialistává lépett elő, hiszen a 42 nap alatt összesen az ötödik gólját lőtte a londoni stadionban.

A Liverpool a hajrá elején, a 73. percben tudott csak egyenlíteni, ekkor Szoboszlai Dominik korábbi csapattársa, a Red Bull Salzburgból igazolt Minamino Takumi talált be egy közeli lövéssel, és mivel több gól már nem született a rendes játékidőben, jöhetett az azonnali büntetőpárbaj.

A párharcokat a Liverpool kezdte – Mohamed Szalah rettentő magabiztosan lőtte be a Liverpool első büntetőjét, majd sorban Nelson, Fabinho és Maitland-Niles lövése is bement. A 2-2-es állás után viszont Brewster rontott a Liverpool oldalán, a lövése felülről súrolta a felső lécet, és mivel Cédric Soares belőtte a saját 11-esét, előnybe került az Arsenal.

A rendes játékidőben egyenlítő Minamino jól lőtt, ahogy az arsenalos David Luiz, majd a liverpooli Jones is, így Aubameyangon volt a világ szeme, a Wembley-specialista pedig nem ingott meg, betalált, ezzel az Arsenalé lett az angol szuperkupa.

Rovatok