Index Vakbarát Hírportál

Gokura változtatta nevét a Barcelona korábbi játékosa

2020. október 13., kedd 13:06

Joan Román nevére bizonyára nem sokan emlékeznek, pedig a Manchester Cityt és a Barcelonát is megjárta. Nemrégiben névváltoztatásra adta a fejét, hogy még az is egyből megjegyezze őt, aki eddig nem is hallott róla.

Joan Román jelenleg a lengyel másodosztályban játszik a Miedz Legnica csapatában. Korábban azonban olyan nagy kluboknál fordult meg, mint a Manchester City és a Barcelona. Igaz, nem alkotott maradandót, a felnőttcsapatokban be sem mutatkozhatott. Legtovább a portugál élvonalbeli Braga alkalmazta, azonban két évnél többet itt sem húzott le.

A 27 éves futballista reméli, azzal, hogy felveszi egy mangakarakter nevét, jobban fog menni neki a játék. Instagram-oldalán tette közzé, hogy ezentúl Joan helyett Gokunak kell őt szólítani. Posztját követően megugrott a követőinek száma is.

A nevem megváltoztatása sokat jelent. Ez egyfajta módja az újrakezdésnek, a saját utam választásának. Azért a Goku nevet választottam, mert rengeteg olyan értéket képvisel, amelyekkel azonosulni tudok: kitartás, empátia, pozitivitás. Hálás vagyok a korábbi nevemnek, de mostantól Goku vagyok

– nyilatkozta a Migrantes del Balonnak.

A Dragon Ball az egyik legnépszerűbb japán sorozat, az 1980-as évektől kezdve több mint 40 országban vetítették.

Rovatok