Index Vakbarát Hírportál

Paul Scholes élesen bírálta az MU új igazolását, Cavanit

2020. október 13., kedd 12:04

A Manchester United ikonjával, Paul Scholesszal a Stadium Astro készített interjút. A korábbi középpályás többek között Erling Haalandot dicsérte, míg Edinson Cavani szerződtetését hibának gondolja.

Bár szinte minden Manchester United-drukker örül Edinson Cavani érkezésének, a klub korábbi kulcsjátékosa kevésbé. Paul Scholessal hozzátette, szerinte a Tottenham elleni 6-1-es vereség okozta pánik miatt vették meg az uruguayi támadót.

Nyilvánvaló, hogy Cavani napjaink egyik csúcsminőségű középcsatára, de 33 éves, és azt gondoltam, vissza fog vonulni. A Paris Saint-Germainben is keveset futballozott az előző szezonban. Öt-hat évvel ezelőtt ragyogó fogás lett volna, egy olyan támadó, akire lehet építeni. Úgy gondolom hiba volt kétéves szerződést kötni vele, elég lett volna néhány hónapra megszerezni. Annak idején Henrik Larsson is hasonló korú volt, mint Cavani most. Fantasztikusan játszott a csapatban, kisegített minket abban a pár hónapban, amikor kellett. Nem tudom, Cavani mennyire fogja a Unitedet segíteni, de az biztos, hogy ő élvezni fogja az itt eltöltött időt.

Scholes kitért a jövő egyik nagy reménységére is, a szintén középcsatár Erling Haalandra, illetve említést tett a norvég dortmundi csapattársáról, Jadon Sanchóról, aki a találgatások ellenére végül nem került a Manchester Unitedhez.

Haaland egész egyszerűen hihetetlen. Valószínűleg Ronaldo és Messi szintjén lesz néhány éven belül. Soha nem éreztem azt, hogy Jadon Sanchóra szüksége lenne a klubnak. Három hasonló játékossal rendelkeznek, másra is el lehet költeni 100 millió fontot. Ő is ügyes futballista, de nem hiszem, hogy szükség lenne rá idén.

Paul Scholes jelenleg az angol negyedosztályban edzősködik a Salford Citynél, ahol társtulajdonos is többek között David Beckhammel, Ryan Giggsszel, és Gary Neville-lel.

Rovatok