Index Vakbarát Hírportál

Az UEFA elnöke szerint csökkenthetik az Eb-helyszínek számát

2020. október 16., péntek 13:21

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke bízik benne, hogy a korábbi terveknek megfelelően 12 országban tudják lebonyolítani jövőre a kontinensviadalt, de az is elképzelhető, hogy csökkentik a helyszínek számát. A jelenlegi állás szerint az egyik házigazda Budapest - írja az MTI.

Aleksander Čeferin elmondta, természetesen az eredeti terveket szeretnék végrehajtani, de ha ez nem sikerül, akkor „tizenegy, nyolc, öt vagy csak egyetlen országban” rendezik meg az eseményt.

A Movistar+ televíziónak adott interjúban a szlovén sportvezető úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány miatt egyelőre korai lenne megjósolni, hogy az Eb mérkőzésein nézők előtt vagy zárt kapuk mögött futballoznak majd a csapatok, s ha szurkolók előtt, akkor lehetséges lesz-e a telt ház.

Čeferin a Bajnokok Ligájával kapcsolatban megjegyezte, pozitív visszajelzéseket kaptak a lisszaboni nyolcas döntőről, és neki is tetszik egy esetleges négyes döntő bevezetésének az ötlete. Hozzátette: ennek a lehetőségét érdemes lesz megfontolni, de alkalmazni legkorábban csak a 2024/25-ös idénytől lehetne.

Rovatok