Index Vakbarát Hírportál

Karanténba került az MU korábbi klasszisa, Wayne Rooney

2020. október 19., hétfő 15:58

Az önkéntes karanténba vonult Wayne Rooney nélkül kénytelen pályára lépni az angol másodosztályú Derby County következő három mérkőzésén. Bár a 34 éves támadó koronavírustesztje negatív lett, tizennégy napig így sem találkozhat csapattársaival.

Wayne Rooney rendkívül dühös és csalódott. Anglia rekordgólszerzőjét múlt csütörtökön látogatta meg otthonában Josh Bardsley, hogy átadjon egy értékes órát. Később kiderült, hogy Bardsley koronavírustesztje pozitív lett. Rooney ezt csak később tudta meg, másnap csapatával, a Derby Countyval mérkőzést is játszott. A korábbi Manchester United-támadó negatív koronavírustesztet produkált, azonban családjával együtt tizennégy napig nem hagyhatja el otthonát, így klubja következő három meccsét ki kell hagynia – írja a Daily Mail.

Most kaptam a hírt, hogy negatív lett a koronavírustesztem. Örülök, hogy sem én, sem pedig a családom nem kapta el a betegséget. Ugyanakkor dühös és csalódott vagyok, hogy nem segíthetek a Derbynek

– írta Twitter-oldalán Rooney.

Márciusban Wayne Rooney élesen kritizálta a kormányt és a hatóságokat, amiért a világjárvány ellenére sem állították le a bajnokságokat. Akkor még azt is hozzátette, hogy a visszavonulását is megfontolná, amennyiben elkapná a vírust.

Rovatok