Index Vakbarát Hírportál

Higuaín: Megfordult a fejemben, hogy abbahagyom

2020. október 21., szerda 10:28

Gonzalo Higuaín szeptember óta játszik az Egyesült Államokban, az Inter Miami csapatában. Az argentin támadó kis híján visszavonult a túlhajszoltság miatt, ám David Beckham együttesében újra beleszeretett a labdarúgásba.

Gonzalo Higuaín több európai topcsapatban megfordult karrierje során. A Real Madridban vált közismertté, és lett Európa egyik legmeghatározóbb támadója. Innen Olaszországba igazolt, ahol először a Napoli alkalmazta, később aztán a Juventusban és a Milanban is bizonyított. Egy kis angliai kitérő után egy évet ismét lehúzott Torinóban, ám gyenge teljesítménye és motiválatlansága miatt a nyáron kontinenst váltott, és az amerikai Inter Miami együtteséhez került. A 32 éves argentin csatár nehéz időszakáról a CBS-nek vallott.

Az európai körülmények között valamiért elvesztettem a játék örömét. Borzasztóan nagy volt a nyomás, minden nap a maximumot kellett kihoznom magamból. Nagyon motiválatlan voltam, nem akartam edzeni, és még abban sem voltam biztos, hogy folytatom a pályafutásom. Ezért gondoltam, hogy egy új közeg segíthet. Jelenleg jól érzem magam, és komoly elvárásaim vannak az új csapatban. Örömmel segítek a klub felemelkedésében. Európában mindig magas szintet kellett tartani a győzelemhez, de itt épp ellenkezőleg állnak hozzá: egy olyan csapatban vagyok, amely a semmiből indul. Nem tudom még, mikor hagyom abba, mennyit bír még a testem. Ez olyan dolog, amit belül érzel. Ameddig ég bennem a tűz, játszani fogok.

Gonzalo Higuaín – aki nemrégiben szabadrúgásból megszerezte első MLS-gólját – a Juventushoz fűződő viszonyáról is beszélt.

Három évig játszottam ott, és már akkor is állandóan új játékosokat igazoltak. Most jött egy másik vezetőedző is. Remélem jól fognak teljesíteni, mindig örülni fogok a sikereiknek.

Rovatok