Index Vakbarát Hírportál

Magabiztosan nyert a Fradi az Újpest ellen az NB I rangadóján

2020. október 24., szombat 21:26

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának szombat esti rangadóján a Ferencváros ősi riválisát, az Újpestet fogadta a Groupama Arénában. Szerhij Rebrov csapata végig fölényben futballozva, Tokmac és Somalia góljával magabiztos, 2–0-s győzelmet aratott, és megerősítette vezető helyét a tabella élén.

Bár a szezonban ez volt az első derbi, összességében már 230-szor csapott össze a két budapesti alakulat, az örökmérleg 106-62-61 a Fradi javára. A szombat esti találkozónak a kedden a Bajnokok Ligájában még a Barcelona otthonában szereplő FTC a

Dibusz – Lovrencsics, Dvali, Blazic, Heister – SOMALIA, Laioduni – Zubkov, Mak, Tokmac – Boli

kezdővel vágott neki, míg az újpestiek edzője, Predrag Rogan a 

Pajovics – Pauljevics, Kutrumpisz, Risztevszki, Antonov – Perosevic, Onovo, Csongvai, Mitrovics, Simon – Junior Tallo

tizenegynek szavazott bizalmat.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, 

a napokban elhunyt egykori ferencvárosi labdarúgóra, Branikovits Lászlóra emlékeztek a stadionban,

akit sportszerűen az újpesti szurkolók is megtapsoltak.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, a hatodik percben egy könnyelműen eladott labda után létszámfölényben támadhatott a Fradi, Boli kiugratását és Mak ballábas lövését követően azonban védett Pajovics. Nem sokkal később Lovrencsics centerezése 

Zubkovhoz került, aki a 16-oson belül átjátszotta magát Risztevszkin, ám lövés helyett Kutrumpiszt is megpróbálta kicselezni, ami feleslegesnek bizonyult, és tisztázott a vendégvédelem.

A 12. percben Boli újabb remek átadását Tokmac belsőzte el Pajovics mellett a kapu jobb alsó sarkába, a norvég támadó azonban lesen volt az indítás pillanatában, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Az első veszélyes újpesti helyzetre a 18. percig kellett várni, és a ferencvárosi védelem is kellett hozzá – egy rossz hazaadást követően Dibusz becsúszva mentett 20 méterre a kapujától Tallo elől.

A félidő második felében teljesen átvette a játék irányítását Szerhij Rebrov csapata, alig volt a labda a vendégeknél. 

A 40. percben aztán góllá érett a fölény, Lovrencsics beadása után Tokmac fejjel szerezte meg a vezetést a Fradinak.

Bosszúsak lehettek az újpestiek, akik Perosevic ápolása miatt emberhátrányban voltak a találat pillanatában, ráadásul a horvát légióst le is kellett cserélni, Beridze jött a helyére, immáron hátrányban. 

A középkezdés után viszont pont ő válaszolhatott volna szinte azonnal, Dibusz azonban bravúrral védte a csukafejesét,

így 1–0-s hazai vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok.

A második játékrészt bátrabban kezdte az Újpest, igaz, az első komoly lehetőség így is Boli előtt adódott, ám a csatár lövése elsuhant a bal kapufa mellett. A túloldalon viszont Pauljevics, Beridze és Tello is helyzetbe került, Dibusz vagy egy bevetődő védő azonban mindhárom alkalommal megakadályozta az egyenlítést.

A Fradi viszont jobban gazdálkodott a lehetőségeivel, 

a 60. percben pedig meduplázta az előnyét: Mak jobb oldali szögletét Somalia kapásból bombázta a kapuba.

A gól érezhetően megnyugtatta a zöld-fehéreket, és úgy tűnt, az újpestiek sem tudnak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. 

A 78. percben mégis visszajöhettek volna a meccsbe, a csereként pályára lépő Bacsa patrikot ütötte el a 16-oson belül Dibusz, a megítélt büntetőt viszont Tallo csúnyán mellé/fölé vágta.

A hajrában így elmaradtak az izgalmak, legalábbis ami a játékot illeti,

a hosszabbítás perceiben ugyanis Frimpong talpalta fejbe Bacsát,

ami után tömegjelenet alakult ki. A ferencvárosi védőt kiállította a játékvezető, az eredmény viszont nem változott, így a Fradi 2–0-s sikerével megerősítette első helyét a tabellán.

A találkozó után a győztes csapat mestere, Szerhij Rebrov így értékelt az M4 Sportnak:
„Ahhoz képest, hogy három napja még Barcelonában játszottunk, jól teljesítettek a játékosok, és büszke vagyok rájuk.

Erős ellenféllel volt dolgunk, ráadásul ezen a derbin emiatt a játékosokon még nagyobb volt a nyomás.

Próbáljuk megosztani a terhelést, de ez nem egyszerű, és pár nap múlva ismét játszunk a BL-ben a Dinamo Kijev ellen. Szerettem volna több embernek is pihenőt adni, de ez egy fontos meccs volt telt ház előtt, és szerettük volna kiszolgálni a szurkolókat. A Kijev ellen én már készülök egy ideje, ismerem is őket, persze a játékosoknak nem engedtem, hogy arra koncentráljanak, mert még itt volt ez a meccs előtte.”

Rovatok