Index Vakbarát Hírportál

Döntetlen a holland–spanyol, a portugálok hét góllal nyertek

2020. november 11., szerda 22:41 | három éve frissítve

A FIFA-világranglistát vezető belga labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte Svájcot. A portugálok hét góllal győzték le Andorrát, nyertek a németek és az olaszok is, a hollandok döntetlent játszottak a spanyolokkal. Franciaország hatalmas meglepetésre kikapott Finnországtól.

Admir Mehmedi a 12. percben szerzett vezetést Svájcnak, Michy Batshuayi a 49. minutumban egyenlített. A Crystal Palace játékos a 70. percben újabb gólt szerzett, a belgák így 2–1-re nyertek.

A hollandspanyol meccsen mindkét csapat kénytelen volt már az első félidőben cserélni sérülés miatt. A hazaiaknál Nathan Aké, a vendégeknél José Gaya nem tudta folytatni. A mérkőzés 1–1-es döntetlennel végződött.

A világbajnok franciák hazai pályán kaptak ki Finnországtól!

A finnek már 31 perc után két góllal vezettek, Didier Deschamps csapata azonban szépíteni sem tudott, hatalmas meglepetésre 2 0-ra kikapott. A franciák másfél év után szenvedtek ismét vereséget.

A találkozón bemutatkozott a világ- és Európa-bajnok Lilian Thuram fia, Marcus Thuram.

A portugálok simán nyertek Andorra ellen, Cristiano Ronaldo és Joao Félix is a kispadon kezdett, mindketten a második félidőben álltak be és gólt is szereztek. Paulinho duplázott a találkozón, 7–0 lett a vége.

Góljával Cristiano Ronaldo már 746 találatnál jár profi pályafutása során, ezzel beérte Puskás Ferencet.

A német válogatott Gian-Luca Waldschmidt góljával 1–0-ra nyert Csehország ellen, az olaszok 4–0-ra győzték le az észteket.

Délután Albánia 2–1-re legyőzte Koszóvót, a Ferencvárosban futballozó Myrto Uzuni gólt szerzett és gólpasszt adott a találkozón. Törökország 3–3-as döntetlent játszott a horvátokkal. A dánok a svédeket, a lengyelek az ukránokat győzték le. 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Belgium–Svájc 2–1
Hollandia–Spanyolország 1–1
Franciaország–Finnország 0–2
Portugália–Andorra 7–0
Németország–Csehország 1–0
Olaszország–Észtország 4–0
Törökország–Horvátország 3–3
Dánia–Svédország 2–0
Lengyelország–Ukrajna 2–0

(Borítókép: ANP Sport / Getty Images Hungary)

Rovatok