Index Vakbarát Hírportál

Nincs jegye az Eb-re? Még lehet!

2020. november 13., péntek 16:14

Már több jegyértékesítési időszak is lezárult, lehet még hivatalos úton jegyhez jutni a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki mérkőzéseire, bár a koronavírus-járvány alaposan átírhatja a forgatókönyvet.

A korábban megvásárolt belépők természetesen érvényesek a jövő évre elhalasztott tornára. A budapesti Puskás Arénában két magyar érdekeltségű csoportmeccset (magyar–portugál és magyar–francia) és egy nyolcaddöntőt rendeznek majd.

Miután csütörtök este újabb négy válogatott kvalifikálta magát a tornára, teljessé vált a mezőny, frissült az Európa-bajnokság hivatalos információs weboldala.

Jelenleg nem lehet jegyeket vásárolni. Jegyvásárlással kapcsolatos további információ 2021-ben lesz elérhető, beleértve a novemberi play-off mérkőzéseken kvalifikált Észak-Macedónia, Magyarország, Skócia és Szlovákia szurkolóinak is

– olvasható a hivatalos jegyértékesítési portálon.

Az UEFA-nál azt javasolják, hogy a szurkolók rendszeresen látogassák a hivatalos jegyértékesítési honlapot, hogy első kézből tájékozódhassanak az esetleges jövőbeni jegyvásárlás lehetőségeiről.

Megkerestük az Európai Labdarúgó-szövetséget, de ennél újabb és érdemibb információt nem kaptunk.

Eredetileg áprilisban zárult volna le a jegyértékesítés, most úgy tűnik, ez az időpont 2021 tavaszáig is eltolódhat.

Amennyiben egy csapat a Nemzetek Ligája rájátszásából kvalifikálja magát a 2020-as Európa-bajnokságra, akkor szurkolói 2020 áprilisában tudnak majd jegyet váltani

– írta még tavaly a hivatalos honlapján a Magyar Labdarúgó-szövetség.

Az UEFA visszatartott valamennyi jegyet, hogy azokat a pótselejtezők után értékesítse. A koronavírus-járvány miatt azonban tavasz helyett ősszel rendezték a pótselejtezők döntőjét, és mivel Európa-szerte tombol a járvány második hulláma, ideiglenesen szünetel a jegyértékesítés. 

A további jegyértékesítés menete attól függ, hogy

Ha sikerül legyőzni a koronavírus-járványt és minden az eredeti tervek szerint mehet tovább, akkor a jövő év elején folytatódhat a jegyértékesítés.

Az Európa-bajnokság 2021. június 11-én kezdődik.

(Borítókép: Huszti István / Index)

Rovatok