Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea és a Sevilla jutott tovább elsőként a BL-csoportköréből

2020. november 24., kedd 21:05

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában kedden kora este a Chelsea és a Sevilla lépett pályára, előbbi a Rennes, utóbbi a Krasznodar vendégeként. Végül mindkét meccset a hosszabbításban nyerték meg a vendégek, Giroud a 91., Munir a 95. percben nyerte meg a meccset csapatának, amelynek köszönhetően mindkét együttes bejutott a nyolcaddöntőbe.

Rennes−Chelsea 1−2

Frank Lampard alakulata remek formában várhatta a franciaországi túrát, a londoniak minden sorozatot figyelembe véve kilenc veretlen meccsnél tartanak, legutóbbi öt találkozójukat  megnyerték,

három héttel ezelőtt pedig a Stamford Bridge-en 3-0-ra győztek Julien Stephan együttese ellen.

A „visszavágót" is jobban kezdték az angolok, a mezőnyfölényt pedig egy harcias

Mason Mount labdaszerzés, majd nagyszerű kiugratás után Hudson-Odoi révén váltották gólra a 22. percben.

Bár a folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék és a hazaiaknak is voltak lehetőségei, az eredmény a szünetig nem változott.

Fordulás után ismét átvette a játék irányítását a Chelsea, újabb gólt azonban nem sikerült szereznie. A hajrára a Rennes mindent egy lapra feltéve támadott, a cseréknek köszönhetően (Havertz, Ziyech, Giroud) pedig az angolok kontrajátékra rendezkedtek be és őrizték az előnyüket. 

A 85. percben aztán a számtalan hazai szöglet után összejött az egyenlítés, Sehrou Guirassy fejelt közvetlen közelről egykori csapattársának, Edouard Mendy kapujába.

A slusszpoén azonban még hátravolt, egy labdavesztés után létszámfölényben támadhattak a vendégek és bár Werner kihagyta száz százalékos ziccerét, 

a kipattanót Giroud mindenkit túlugorva a kapuba fejelte.

2-1-es győzelmével a Chelsea az utolsó két meccstől függetlenül továbbjutott a csoportból 

Krasznodar−Sevilla 1−2

A Sevilla gólgazdag meccsen győzte le 3-2-re a Krasznodart a csoportkör 3. fordulójában, Oroszországban pedig 

már az 5. percben előnybe került Ivan Rakitic remekbe szabott távoli kapáslövésének köszönhetően.

A félidő közepén még nagyobb bajba kerülhettek volna a hazaiak egy 16-oson belüli kezezés miatt, a játékvezető azonban visszanézte az esetet és végül nem ítélt büntetőt. 

A második játékrészre harciasabb felfogásban futottak ki az oroszok, amelynek viszonylag korán meg is lett az eredménye, a szünetben csereként pályára lépő Maciel Wanderson egyenlített az 56. percben. Sokáig úgy tűnt, ezzel ki is alakult a végeredmény, ám a csoport másik összecsapásához hasonlóan itt is a ráadásban dőltek el a lényegi dolgok: 

Munir El Haddadi volt harcias a 95. percben és a legjobb 16 közé lőtte a spanyolokat.

(Borítókép: Damien Meyer/AFP)

Rovatok