Index Vakbarát Hírportál

Két villanás elég volt, a Ferencváros a ZTE-t is legyőzte

2020. december 12., szombat 19:10 | aznap frissítve

A Ferencváros 2–0-s győzelmet aratott a vendég Zalaegerszeg felett a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján, így a címvédő továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

A fővárosiak immár három és fél éve veretlenek hazai pályán az NB I-ben, legutóbbi 14 bajnoki összecsapásukat kivétel nélkül megnyerték a Groupama Arénában.

Noha nézők nem lehettek a stadionban, a hazai szurkolótábor helyén hatalmas „szép volt fiúk” felirat volt olvasható a lelátón a csapat Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplésére utalva.

A mérkőzés elején kifejezetten bátor futballal rukkolt elő a Zalaegerszeg, amelynek több helyzete is akadt az első félidőben. Ziccere az éllovas zöld-fehéreknek is volt, de Isael közelről éppen Demjén kezébe fejelt. Noha az iram a későbbiekben sem esett vissza, a kezdeti rohamok után kevesebb helyzet volt, mert mindkét gárda védelme kiváló munkát végzett a szünetig.

A vendégek a folytatásban is szervezetten és stabilan játszottak, így az esélyesebb FTC nem igazán tudta megbontani védekezését. A játékrész derekán aztán megrázta magát a hazai csapat, amely három perc alatt három helyzetből kétszer is betalált, ezzel eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a zöld-fehérek biztosan őrizték meg előnyüket a lefújásig.

A nap másik két mérkőzésén a Budapest Honvéd idegenben játszott gól nélküli döntetlent a Kisvárdával, a Mol Fehérvár pedig 41-re legyőzte az újonc Budafokot.

OTP BANK LIGA
14. FORDULÓ
Ferencváros–ZTE 2–0 (Laidouni 67., Baturina 69.)

(MTI)

Rovatok