Index Vakbarát Hírportál

A Honvéd kiütötte a Diósgyőrt az NB I kiesési rangadóján

2020. december 16., szerda 20:02

Megszakadt a Budapest Honvéd nyolc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata a labdarúgó OTP Bank Ligában, miután a kispesti gárda a 15. forduló szerdai játéknapján 5–1-re felülmúlta a Diósgyőrt.

A jó iramú első félidőben a Honvéd irányította a játékot, a rivális letámadásaitól sem jött zavarba, és a felvonás közepén hat perc alatt kétgólos előnyre váltotta addig meddő mezőnyfölényét: Gazdag fejjel talált be, majd ő kényszerítőzött Zsótérral, utóbbi pedig laposan lőtte ki a hosszú sarkot. A Diósgyőr semmilyen támadójátékot nem tudott bemutatni, így Tujvel kapujára sem jelentett veszélyt.

A szünetben kettőt cseréltek a vendégek, akik agresszívabb játékkal kezdték a második félidőt, és már az 51. percben – Grozav révén – szépítettek. A diósgyőriek támadásban is maradtak, de a 63. percben szöglet után Szendrei fejesével visszaállította a kétgólos különbséget az addig jobbára bekkelő kispesti gárda, amely a 71. percben kontra végén Gazdag újabb találatával már 4–1-re meglépett. 

Szétesett a vendégcsapat, Lovric pedig a 75. percben növelte a hazaiak előnyét, végleg eldöntve ezzel az összecsapást.

A bajnoki idényben harmadik győzelmét aratta a Honvéd, pályaválasztóként nyolcadik fellépésén az elsőt. A DVTK vendégként továbbra is pont nélkül áll a bajnoki szezonban, miután idegenben hetedszer maradt alul.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Budapest Honvéd FC–Diósgyőri VTK 5–1 (2–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Pintér
gólszerzők: Gazdag (24., 71.), Zsótér (30.), Szendrei (63.), Lovric (75.), illetve Grozav (51.)
sárga lap: Balogh N. (81.), illetve Vági (34.), Karan (45.)

Budapest Honvéd:
Tujvel - Batik, Baráth, Lovric, Tamás (Aliji, 81.) - Hidi (László, 86.) - Mezgrani, Szendrei (Kocsis, 81.), Zsótér (Bocskay, 72.) - Gazdag, Balogh N. (Traore, 81.)

Diósgyőr:
Antal - Vági (Sesztakov, a szünetben), Szűcs K., Karan, Hegedűs, Memolla - Max (Iszlai, a szünetben), Drazic (Korbély, 83.), Márkvárt, Grozav (Rui Pedro, 78.) - Ivanovski (Makrai, 78.)

 A Zalaegerszeg hazai pályán 2-0-ra nyert az MTK Budapest ellen.

A vendégcsapat gyorsan nehéz helyzetben találta magát, hiszen már a negyedik percben hátrányba került egy hatalmas védelmi hibát követően, nyolc perccel később pedig Szánthó révén meg is duplázta előnyét a hazai csapat.

A ZTE gyakorlatilag húsz perc alatt eldönthette volna a három pont sorsát, a szünetig azonban nem változott az eredmény.

A második félidőre a Zalaegerszeg inkább visszahúzódott a saját térfelére, és bár ez alapján az MTK-nak kellett volna helyzeteket kialakítania, a hazaiak előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. Ezek kimaradtak, így maradt a 2–0-s eredmény.

A zalaiak otthon 2008 óta veretlenek a fővárosi kék-fehérekkel szemben.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
ZTE FC–MTK Budapest 2–0 (2–0)
Zalaegerszeg, v.: Solymosi
gólszerzők: Zimonyi (4.), Szánthó (12.)

ZTE FC:
Demjén - Lesják, Szépe, Bobál D. - Szánthó (Vass P., 68.), Favorov, Sankovic, Tajti (Gergényi, 73.), Bedi - Koszta (Szalai D., 87.), Zimonyi (Babati, 68.)

MTK Budapest:
Mijatovics - Ikenne-King, Varju, Fereira, Herrera (Clinton, 78.) - Cseke, Kata, Dimitrov (Barna, 56.) - Gera (Schön, 78.), Miovszki (Biben, 56.), Prosser (Drljo, 89.)

Rovatok