Index Vakbarát Hírportál

Hét meccs után visszatalált a győztes útra az Újpest

2020. december 20., vasárnap 19:42

Az Újpest hazai pályán 2–1-re legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában. A hét nyeretlen meccs után újra győztes lila-fehérek ezzel a kilencedik helyre léptek előre, míg a Honvéd ismét visszacsúszott a kieső, 11. pozícióba.

A mérkőzés első félórája kevés izgalmat tartogatott. Az Újpest igyekezett birtokolni a labdát, már a Honvéd térfelén letámadta riválisát, de támadójátéka veszélytelen volt, míg a vendégek egy-két alkalomtól eltekintve, nem jutottak el az újpesti 16-osig.

Harminc perc után a lila-fehérek egyre többször tudtak labdát szerezni a rivális térfelén és ezekből néhányszor nagyon közel kerültek a gólszerzéshez, de nem tudtak betalálni.

A fordulás után a Honvéd igyekezett többet birtokolni a labdát, az Újpest játéka pedig visszaesett, a játékrész közepén ennek ellenére mégis a hazaiak jutottak vezetéshez. A Honvéd nem zuhant össze, szinte azonnal egyenlített, tíz perccel később azonban az Újpest Perosevic nagyszerű villanásával ismét előnybe került, és – többek között Banai kapus parádés védésének köszönhetően – megőrizte kapuját az újabb góltól.

OTP Bank Liga, 16. forduló
Újpest FC–Budapest Honvéd 2–1 (0–0)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Antal
Gólszerző: Beridze (64.), Perosevic (77.), illetve Balogh (67.)

Rovatok