Index Vakbarát Hírportál

A FIFA felfüggesztette az Atlético Madrid védőjének tízhetes eltiltását

2021. január 3., vasárnap 14:04

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vasárnap megerősítette a spanyol sajtóinformációkat, amelyek szerint felfüggesztették Kieran Trippier tízhetes eltiltását, amelyet a sportfogadásra vonatkozó szabályok megsértése miatt kapott az Atlético Madrid angol válogatott játékosa.

Bár a FIFA korábban jóváhagyta az angol szövetség (FA) döntését, most megváltoztatta korábbi határozatát, így a futballista pályára léphet klubcsapatában. 

A módosítás oka, hogy a FIFA előbb meg akarja várni, sikerrel jár-e az Atlético Madrid fellebbezése, és csak annak ismeretében dönt majd az eltiltás nemzetközi kiterjesztéséről.

Amíg az eljárás tart, a védő továbbra is szerepelhet.

Az FA közvetlenül karácsony előtt sújtotta eltiltással és 77 ezer eurós bírsággal a 30 éves Trippiert, aki így összesen 12 bajnoki meccsről és a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőről is lemaradt volna.

A vád szerint a 25-szörös válogatott futballista hét pontban is megszegte a szabályokat, az FA ezek közül négyben találta bűnösnek.

Az ügy azzal van összefüggésben, hogy a játékos 2019 júliusában a Tottenham Hotspurtől az Atléticóhoz igazolt. a szerződéskötésről ugyanis még az előtt információt adott egy rokonának, hogy annak ténye nyilvánosságra került volna.

Trippier azzal védekezik, hogy nem fogadott ezzel kapcsolatban, és nem profitált mások sportfogadásából sem.

(Borítókép: Gabriel Bouys/AFP)

Rovatok