Index Vakbarát Hírportál

Abramovics több mint 125 millió eurót költött az edzők menesztésére

2021. január 25., hétfő 16:08

Mint beszámoltunk róla, Frank Lampardnak megköszönte eddigi ténykedését a Premier League-ben manapság kevésbé vitézkedő Chelsea vezetése.

A Roman Abramovics-érában ez volt a 10. edzőmenesztés, ezek pedig alaposan csökkentették az orosz tulajdonos vagyonát: eddig már 110 millió fontot, 125 millió eurót költött a végkielégítésekre, és ebben Lampard kivágása még benne sincs!

Első „áldozata” Claudio Ranieri volt a 2003–2004-es idény végén, akinek a Portóval friss BL-győztes (előtte idényben UEFA-kupa-győztes) José Mourinho miatt kellett távoznia. A portugál szakember nyert három bajnoki címet és Ligakupát, egy FA-kupát és Szuperkupát, de így is ő lett az a menedzser, akit kétszer is elbocsátott Abramovics.

A portugál 2013-as visszatéréséig Luiz Felipe Scolarit, Carlo Ancelottit, André Villas-Boast és Roberto Di Matteót is lapátra tette az orosz tulajdonos, 2015-ös menesztése után pedig Antonio Conte, Maurizio Sarri és most már Frank Lampard talpára is útilaput kötöttek.

A klub korábbi kiváló középpályása egyébiránt 1.67 pontot átlagolt a klubbal, ez az Abramovics-éra legalacsonyabb mutatója, és a Chelsea történetében is csak három rosszabb mérleg volt.

(Borítókép: Ben Stansall / AFP)

Rovatok