Index Vakbarát Hírportál

Európában a HSV, itthon a Honvéd a leghatékonyabb

2021. február 1., hétfő 16:34

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb kutatásában a leghatékonyabb csapatokat kereste – a vizsgált 31 európai ligában a Hamburgnak van a legkevesebb helyzetre szüksége egy gólhoz.

A HSV átlagosan 4.7 kapura lövésenként szerez egy gólt, semelyik másik csapatnak sincs ötös alatti átlaga – az Olympiakosz 5.2-vel a második, a Bayern a VVV-vel együtt a harmadik a sorrendben.

A La Ligában az Atlético Madrid 5.4-gyel vezet, az olaszoknál az Inter (6.0), az angoloknál a Leicester City (6.0), a franciáknál a Monaco (6.2) a leghatékonyabb.

Itthon a Honvédnak kell átlagosan a legkevesebb lövés (5.5) egy gólhoz, a másik véglet a Kisvárda, amelynek 11.4 kísérletenként születik egy találata.

Ez is eltörpül a portugál Belenenses mellett, amely 20.5 lövésenként szerez csupán gólt.

Vizsgálták a gólok átlagos távolságát is, itt a csehek emelkednek ki, az első négy helyen is cseh együttes állt (a Viktoria Plzen 14.2 méteres átlaga a legalacsonyabb), a távolság pedig a szerbeknek áll legjobban, az első három innen került ki (az FK Rad 22 méteres átlaga a legmagasabb).

A TELJES LISTA ITT ELÉRHETŐ!

Borítókép: Christian Charisius/picture alliance via Getty Images

Rovatok