Index Vakbarát Hírportál

Lehet, mégsem a Honvéd nélkül avatják fel a Bozsik Arénát

2021. február 18., csütörtök 11:09

A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint március 13-án az MTK Budapest–Ferencváros női labdarúgó-mérkőzéssel avatják fel a Budapest Honvéd új stadionját, a Bozsik Arénát.

A döntés után a Honvéd levelet írt az MLSZ-nek, a klub arra kérte a szövetséget, hogy valamelyik csapata szerepelhessen először az új létesítményben.

Ha a Honvéd bármelyik csapata nyitott arra, hogy ott játssza a tesztmérkőzést, akkor mi ezt örömmel fogadjuk, nyitottak vagyunk erre az elképzelésre, sőt, mi is azt szeretnénk, hogy kispesti csapat játssza az első meccset a Bozsik Arénában

– tájékoztatta a kispestieket Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője, jelezve, hogy a szövetség sem zárkózik el attól, hogy a Honvédé legyen az első találkozó a stadionban.

A tesztmérkőzésre az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) előírásai miatt van szükség, hiszen a Bozsik Aréna az egyik helyszíne a magyar-szlovén U21-es Európa-bajnokságnak. Mivel a vadonatúj létesítményben még nem rendeztek találkozót, ezért kell az ilyen esetekben tesztmeccset tartani, amelyre március 10–15. között kerülhet sor – kispesti részvétellel, olvasható a klub honlapján.

Rovatok