Index Vakbarát Hírportál

Balhéztak a Schalke és a Dortmund szurkolói, de nem egymással – videó

2021. február 21., vasárnap 14:46 | aznap frissítve

A Ruhr-vidéki derbi, azaz a Schalke 04 és a Borussia Dortmund összecsapása mindig különleges esemény a Bundesligában, akkor is, ha a két együttes között játékerőben komoly a különbség. A szombati találkozón a BVB kiütötte idegenben a gelsenkirchenieket, és bár a rangadót zárt kapuk mögött rendezték, mindkét szurkolótábor hallatott magáról a meccs után.

A dortmundiak komoly karnevált csaptak a klub edzőpályája előtt, ahová begurult a csapat busza szombat késő este. Mintegy 150-200 drukker fogadta a helyi hősöket, mindenféle pirotechnikai eszközt bevetve. 

A probléma az, hogy a szurkolók megszegték a szigorú járványügyi előírásokat, ugyanis távolságot sem tartottak egymástól, és maszkot sem viseltek.

A klub elnöke, Hans-Joachim Watzke nyilvánosan elnézést kért a túlfűtött ultrák miatt, valamint leszögezte: mindent elkövetnek a jövőben, hogy ne történjen hasonló eset.

Mintegy 20 kilométerre nyugatra teljesen más hangulatú jelenetek játszódtak le. Körülbelül 250 elkeseredett Schalke-szurkoló úgy gondolta, hogy a tabella utolsó helyén álló csapat futballistái magyarázattal tartoznak nekik a kiábrándító szezon és az ősi rivális elleni vállalhatatlan eredmény miatt. A Veltins Arena játékosparkolója előtt azonban rendőrök várták őket, emiatt a drukkerhad visszavonulót fújt, ráadásul a játékosokat is egy másik ajtón menekítették ki végül.

Rovatok