Index Vakbarát Hírportál

A 93. percig kiesésre állt, mégis bejutott a Király-kupa döntőjébe a Barcelona

2021. március 3., szerda 23:33

Drámai körülmények között, hosszabbítás után harcolta ki a Király-kupa döntőjét a Barcelona, miután az elődöntő visszavágóján 3–0-ra legyőzte a Sevillát.

A Barcelona nem vesztegette sokáig az időt, hogy faragjon az odavágón összeszedett kétgólos hátrányából, ugyanis már a 12. percben megfelezte. Ousmane Dembélé és Lionel Messi próbáltak összejátszani a Sevilla tizenhatosán belül, de a francia passza nem jutott el a hatszoros aranylabdásig. A labda visszapattant hozzá, ő pedig kicselezte magát a büntetőterületről, majd amikor úgy tűnt, hogy teljesen elrontotta a helyzetet, akkor jobbal, 19 méterről irgalmatlanul kilőtte a jobb felső sarkot.

Dembélé bombagólja

Az addig kezdeményezőbb Barca a gól után kicsit visszavett, vagyis inkább a Sevilla kapott erőre ideiglenesen, de 30 perc után már ismét a hazaiak játszottak fölényben, akik szinte egykapuztak a félidő vége felé.

A szünet után is aktívabb volt a Barcelona, Jordi Alba lábában ott is volt az egyenlítés, de a felső lécet bombázta telibe.

A 73. percben Lucas Ocampos eldönthette volna a továbbjutást, de Marc-André ter Stegen kivédte a tizenegyesét. 

Maradtak tehát izgalmat a hajrára is, a Barcelona gyakorlatilag tábort vert a Sevilla kapuja előtt, de a védelem és Tomás Vaclík állták a sarat. 

Egészen a 94. percig, amikor Antoine Griezmann beadását az előrehúzódó Gerard Piqué csúsztatta a kapuba, ami azt jelentette, hogy jöhetett a hosszabbítás.

Ráadásul ekkorra a Sevilla már Fernando kiállítása miatt emberhátrányba került.

A ráadásban hamar kihasználta létszámfölényét a katalán együttes, a 95. percben Jordi Alba remekül ívelt középre, ahol a csereként beállt Martin Braithwaite pedig látványos mozdulattal fejelt a Vaclík kapujába. 

A rendkívül fáradt Sevilla nem tudott újítani és a túlórában is inkább a Barcelona állt közelebb az újabb gólhoz, így végül a sírból visszahozta a párharcot és bejutott a Király-kupa döntőjébe. A legutóbbi négy körből háromszor is hosszabbítás után jutottak tovább a gránátvörös-kékek.

Végeredmény, Király-kupa elődöntő, visszavágó:
Barcelona–Sevilla 3–0 (1–0, 2–0, 3–0), hosszabbítás után
Továbbjutott a Barcelona, 3–2-es összesítéssel.

Ronald Koeman csapatának ellenfele a Levante–Athletic Bilbao (első meccs: 1–1) párharc győztese lesz.

Rovatok