Index Vakbarát Hírportál

Hosszú távra magához láncolta sztárpalántáját a Bayern

2021. március 5., péntek 13:40

Ami már egy hete várható volt, az péntekre tény lett, Jamal Musiala új szerződést kötött a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rekordgyőztesével, a Bayern Münchennel.

A bajorok közleménye szerint a 2019-ben a Chelsea U17-es csapatától elcsábított fiatal 2026-ig szóló szerződést kötött az együttessel.

Jamal Musiala múlt pénteken töltötte be a 18. életévét, ezt a Lazio elleni BL-meccsen betaláló futballista az első profi szerződését kötötte meg.

Rendkívül boldog vagyok, hogy aláírhattam első profi szerződésemet a Bayernnel. Hihetetlenül jól érzem magam a klubnál, a világ legjobb játékosaival játszhatok, és tanulhatok tőlük minden edzésen. A klubvezetés hitt bennem, már a kezdeteknél lehetőséget adott, szeretném meghálálni a belém fektetett bizalmat jó teljesítményemmel. Szeretnék tovább fejlődni és rengeteg trófeát nyerni a klubbal. A célom, hogy a Bayern meghatározó játékosává váljak

– idézi a fiatal futballistát a klub.

Musiala 27 tétmérkőzésen lépett pályára eddig a bajorok felnőttcsapatában, négy góllal vette ki a részét az együttes meneteléséből.

A stuttgarti születésű fiatalember hétéves korában költözött családjával Angliába, a helyi korosztályos válogatottakat erősítve, de a felnőttek között Németország sikereiért küzd majd. 

Erre akár már ebben a hónapban sor kerülhet, hiszen várhatóan meghívják a világbajnoki selejtezősorozatot megkezdő nationalelf keretébe. A német csapat 25-án Izlandot fogadja, három nappal később Romániába látogat, majd a hónap zárásán Észak-Macedónia ellen lép pályára Duisburgban.

A Sky németországi forrása szerint 5 millió eurót kereshet idényenként.

Borítókép: Alexander Hassenstein / Getty Images Hungary

Rovatok