Index Vakbarát Hírportál

Idegenben jobban megy: a Liverpool legyőzte a Wolvest

2021. március 15., hétfő 23:09

Az angol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának hétfő esti zárómeccsén a Liverpool a Wolverhamtpon otthonába látogatott. A rangadót a Wolves korábbi, a Pool jelenlegi csatára, Diogo Jota gólja döntötte el, a hajrában viszont a hazaiak kapusa, Rui Patricio súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Jobban kezdték a meccset a hazaiak, több veszélyes akciót is vezettek, gólt azonban nem sikerült szerezniük. Pedig sokszor sem Alisson, sem a liverpooli védők nem álltak a helyzet magaslatán, ám a Wolves befejezéseibe rendre hiba csúszott.

Jürgen Klopp csapata a 13. percben veszélyeztetett először, ám Sadio Mané hiába kapott remek labdát, nem tudta jól átvenni, így lövésig sem jutott. 

A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, ám a félidő hajrájában a vendégek megszerezték a vezetést: Diogo Jota szomorította volt csapatát, miután Mané passzát a rövid alsóba bombázta.

A második félidőben próbálta fokozni a tempót és a nyomást a Wolves, de a támadó harmadban továbbra is rossz döntéseket hoztak Nuno Espírito Santo futballistái, így hiába játszottak fölényben nem sikerült egyenlíteniük.

A 80. percben aztán Jota zárhatta volna le a meccset egy gyors kontra végén, ám a portugál lövését ezúttal védte Rui Patricio. 

A 86.-ban aztán Szalah szerzett egy lesgólt, ráadásul Conor Coady a támadás során ütközött portugál kapusával, akit közel negyedóráig ápoltak, majd hordágyon vittek le a pályáról.

Végül a 100. percben indult újra a meccs, a játékvezető hét percet hosszabbított. Ebben kisebb helyzet mindkét kapu előtt adódott, újabb gól azonban nem, így a Liverpool 1–0-ra nyert és öt pontra megközelítette a már Bajnokok Ligája indulást érő, negyedik helyen álló Chelsea-t.

(Borítókép: Paul Ellis/AFP)

Rovatok