Index Vakbarát Hírportál

Löw rögvest behívta a Bayern tehetségét a német válogatottba

2021. március 19., péntek 17:25 | aznap frissítve

Jamal Musiala és Florian Wirtz először kapott meghívót a német labdarúgó-válogatottba, amelynek keretét a márciusi világbajnoki selejtezőkre pénteken ismertette Joachim Löw szövetségi kapitány.

A nemzetközi szövetség (FIFA) múlt héten járult hozzá, hogy Musiala a jövőben az angol helyett a német válogatottban szerepeljen. A Bayern München 18 éves középpályása három hete jelentette be, hogy német nemzeti együttesben kíván játszani.

A FIFA-nak ezt azért kellett jóváhagynia, mert a német mellett az angol utánpótlás-válogatottban is futballozott. Musialához hasonlóan a Bayer Leverkusen 17 éves középpályása, Wirtz is remek teljesítményt nyújt a szezonban, amellyel Löw szerint szintén kiérdemelte a meghívót a válogatottba.

A szakember kiemelte: mindkét játékosban óriási potenciál van, és az ő felelősségük, hogy lépésről lépésre biztosítsák számukra a fejlődés lehetőségét a legmagasabb szintre.

Amin Younes (Eintracht Frankfurt) három és fél év után először tagja a keretnek, amelyben a várakozásoknak megfelelően ott van az öt angliai légiós – Ilkay Gündogan (Manchester City), Bernd Leno (Arsenal), Timo Werner, Kai Havertz, Antonio Rüdiger (mindhárom Chelsea) –, akik a vírushelyzet kapcsán meghozott korlátozások miatt csak különengedéllyel csatlakozhatnak társaikhoz.

A német válogatott csütörtökön Izland, hat nappal később Észak-Macedónia legjobbjait fogadja, a kettő között Romániában szerepel.

Németországban jelenleg a koronavírus mutációja miatt szigorú beutazási korlátozások vannak érvényben a Nagy-Britanniából érkezőkre, akiknek kéthetes karanténba kell vonulniuk. A rendelkezés eddig a labdarúgókra is vonatkozott, éppen ezért az RB Leipzig és a Borussia Mönchengladbach is a Puskás Arénában játszott angol ellenfelével.

A német válogatott kerete

Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (Barcelona), Bernd Leno (Arsenal), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt).

Védők: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Antonio Rüdiger (Chelsea), Niklas Süle (Bayern München), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Emre Can (Borussia Dortmund), Robin Gosens (Atalanta), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Philipp Max (PSV).

Középpályások: Leon Goretzka (Bayern München), İlkay Gündogan (Manchester City), Joshua Kimmich (Bayern München), Toni Kroos (Real Madrid), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Kai Havertz (Chelsea), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Jamal Musiala (Bayern München), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen).

Támadók: Leroy Sané (Manchester City), Serge Gnabry (Bayern München), Amin Younes (Eintracht Frankfurt), Timo Werner (Chelsea).

(MTI/Index)

Borítókép: Christof Stache / AFP

Rovatok