Index Vakbarát Hírportál

Nem hiszem, hogy nehéz lenne – Beckham CR és Messi megszerzéséről

2021. március 23., kedd 12:32

Az angolok legendása középpályása, David Beckham klubtulajdonosként is magasra tör, az MLS-ben szereplő Inter Miami társtulaja ugyanis nem zárta ki, hogy csapata olyan klasszisokat szerezzen meg, mint Cristiano Ronaldo, vagy éppen Lionel Messi.

Az Inter Miaminál már jelenleg is olyan korábbi európai sztárok futballoznak, mint Gonzalo Higuaín vagy Blaise Matuidi, az együttest pedig az idei idénytől Beckham korábbi manchesteri csapattársa, Phil Neville irányítja.

Amióta bejelentettük a miami projektet, mindig arról volt szó, hogy milyen játékosokat szerződtetünk, legyen szó Cristiano Ronaldóról, Messiről vagy Neymarról. Mindig meglesznek ezek a beszélgetések. Valójában nem hiszem, hogy nehéz lenne a játékosoknak mellettünk dönteni, mert ez egy remek hely

– mondta Beckham az ESPN-nek.

A korábban a Real Madridnál, a Los Angeles Galaxynél, a Milannál és a PSG-nél is szereplő angol szélső 2007-es amerikai átigazolásánál szerzett opciót egy később megalakuló csapat megvásárlására (25 millió dollárért), 2014 februárjában pedig élt ezzel a lehetőségével, és az Inter Miami tulajdonosa lett.

A csapat hivatalosan 2018 januárjában alakult meg, az MLS-ben tavaly mutatkozhatott be, a Keleti főcsoport 10. helyezettjeként becsúszott a rájátszásért vívott play-inbe, de ott a Nashville túl erősnek bizonyult.

A 115-szörös angol válogatott játékos szerint a floridai együttes vonzó lesz az új kihívásra vágyó sztárok számára.

Nyilvánvalóan ez egy remek város, úgy érzem, hogy nagyszerű szurkolótáborunk van, úgy vélem, valós esélyünk van. Miami olyan város, amely magához húzza az európai nagy sztárokat is

– mondta Beckham, aki kitért arra is, hogy Phil Neville nem csupán a sztárokkal fog foglalkozni a csapatnál, hanem az akadémiai rendszeren keresztüláramló fiatal srácokkal is.

(Borítókép: Johnny Louis / AFP)

Rovatok