Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland korai vezető gólja nem ért végül pontot

2021. április 3., szombat 22:25 | aznap frissítve

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 27. fordulójának 15 órás rangadóján a Frankfurt idegenben 2–1-re legyőzte a Dortmundot.

A Frankfurt korán megszerezte a vezetést, Kosztics menetrendszerű bal oldali beadásainak egyikéből Schulz fejéről saját kapujába pattant a labda (0–1).

A fekete-sárgák két Erling Haaland-helyzettel feleltek, de a norvég csatár előbb a kapu előtt keresztbe lőtt el, majd a kapus óriásit mentett.

Az első félidő hajrájában egy egyértelmű hazai kezezésnél nem látott okot büntetőt fújni a játékvezető még videózás után sem, a Dortmund pedig ezt köszönte szépen és egyenlített a szünet előtt, Hummels húzta közelről a kapuba a labdát (1–1).

A fordulást követően Kamada buktatásánál is hiába reklamáltak a vendégek büntetőt, a játékrész derekán pedig Kosztics újabb beadása után Ilsanker fejelt gólt – csak hogy már lesről indult.

Nem sokkal később André Silva lőtt fölé, a végjátékban viszont már nem rontott a portugál, Kosztics újabb beadását a hálóba fejelte, így a Frankfurt csak megnyerte a meccset (1–2).

André Silva a 22. gólját szerezte meg, így Erling Haalandot (21) a góllövőlista harmadik helyére csúsztatta.

A Mainz hiába vetette be Szalai Ádámot rögvest a Bielefeld egyenlítése után, újabb gólt már a válogatott csatár sem tudott szerezni (1–1), a Schalke újabb vereséget szenvedett, így napról napra közelebb van a búcsúhoz. 

A bajnokság rangadóján a Bayern München idegenben legyőzte az RB Leipziget,a nap utolsó meccsén pedig az első félidőben remeklő Sallai Roland vezérletével vezetett a Freiburg, de a szünet után a Mönchengladbach Marcus Thuram duplájával fordítani tudott (2–1). A 95. percben hiába talált be a vendégcsapat, videózás után elvették a találatot.

RB Leipzig–Bayern München 0–1 (Goretzka 38.)

Mönchengladbach–Freiburg 2–1 (M. Thuram 53., 60., ill. Sallai R. 10.)

Az élmezőny állása:  1. Bayern München 64 pont, 2. RB Leipzig 57, 3. Wolfsburg 54, 4. Frankfurt 50, 5. Dortmund 43, 6. Leverkusen 43

Borítókép: Ina Fassbender / AFP

Rovatok