Index Vakbarát Hírportál

Hátrányból fordított a MU, Harry Kane Messi és Ronaldo előtt

2021. április 4., vasárnap 22:32

A Manchester United a második félidőben fordítva 2–1-re győzött otthon a Brighton ellen a Premier League 30. fordulójában.

A találkozón meglepetésre a Brighton szerzett vezetést a 13. percben, méghozzá a korábbi United-csatár, Danny Welbeck révén, akinek az első fejesét bravúrral védte Dean Henderson, de a kipattanó pont a támadóhoz került, neki pedig csak az üres kapuba kellett bólintania.

A második félidőre mintha egy teljesen másik Manchester United jött volna ki, a 62. percben pedig össze is jött az egyenlítés a hazaiaknak, Bruno Fernandes tökéletes kiugratását váltotta gólra Marcus Rashford.

A Brighton nem igazán tudott helyzeteket kialakítani a fordulás után, egyszer Welbecket gyanús körülmények között tüntette el Harry Maguire, de a VAR-szobában jelezték, hogy nem történt szabálytalanság.

A 83. percben Fernandes beadását eltörte Paul Pogba, de pont így lett jó Mason Greenwoodnak, a közeli lövése a gólvonalról menteni igyekvő védőről bepattant, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést.

Délután a Tottenham Hotspur 2–2-es döntetlent játszott a Newcastle otthonában, amely a hajrában mentett pontot.

Harry Kane duplázott a vendégeknél, megszerezte 83. és 84. idegenbeli PL-gólját, ennél többet senki sem lőtt egy csapatban.

Az angol válogatott csatár ebben a szezonban 32 kanadai pontnál jár a bajnokságban (19 gól, 13 gólpassz), amivel megelőzi Lionel Messit (23+8) és Cristiano Ronaldót is (24+3), csak Robert Lewandowski (35+6) áll előtte.

Eredmények, Premier League, 30. forduló:
Southampton–Burnley 3–2
Newcastle–Tottenham 2–2
Aston Villa–Fulham 3–1
Manchester United–Brighton 2–1

Rovatok