Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan visszatérhetnek a szurkolók a magyar stadionokba

2021. április 16., péntek 19:49

Pénteken a Budafok–Diósgyőr kiesési rangadóval kezdődött a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 29. fordulója – még mindig nézők nélkül.

Az Index információi szerint azonban még ebben az idényben, a labdarúgó-Európa-bajnokság előtt visszatérhetnek a szurkolók a lelátókra.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, a kormány hamarosan újabb lazításokról dönthet, ha továbbra is jó ütemben halad az oltakozás, és elérjük a három és fél, majd a négymillió beoltottat. A beoltottak száma péntekre meghaladta a 3 millió 145 ezer főt.

Úgy tudjuk, akár már az utolsó előtti, 32. fordulóban jelen lehetnek a nézők az NB I-ben, sőt, az sem kizárt, hogy még ennél is korábban visszatérhetnek a szurkolók.

Gulyás Gergely a múlt héten elmondta, sporteseményt csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni.

Nos, talán most még nagyobb szüksége van a szurkolóira a Budafoknak és a Diósgyőrnek is. A két csapat találkozóját a vendég DVTK nyerte, amely ugyan maradt az utolsó helyen, de egy pontra megközelítette a Budafokot, és már csak három ponttal van lemaradva a szombaton Pakson pályára lépő Zalaegerszegtől. 

LABDARÚGÓ NB I
29. FORDULÓ
Budafok–Diósgyőr 1–2 (Kovács D. 52., ill. Suljic 18., 56.)

(Borítókép: Kacziba Renáta / Budafoki MTE)

Rovatok