Index Vakbarát Hírportál

Óriási balhé Londonban, az Arsenal-tulaj távozását követelik

2021. április 23., péntek 22:20

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 33. fordulójában péntek este az Arsenal az Evertont fogadta, de az ütközet nem a játék, hanem a stadionon kívüli tüntetés miatt marad emlékezetes – pedig Bernd Leno elképesztő öngólját is sokáig mutogatják majd még.

Mint ismert, vasárnap éjjel 12 európai topklub (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Inter, Juventus, Milan, Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid) létrehozta az Európai Szuperligát, ugyanakkor alig két napot élt meg, mire a népharag elsöpörte volna, a futballgigászoknak pedig visszakozniuk kellett.

Az „ágyúsok” azóta az első hazai meccsükre készültek, a szurkolók pedig óriási tüntetéssel várták az Everton elleni összecsapást, egyöntetűen követelve (finomabb és kevésbé finom módon) Stan Kroenke tulajdonos távozását.

Such a powerful image #Kroenkeout pic.twitter.com/5GHZOFLAYK

— Shaun (@ArsenalReviewed) April 23, 2021

Ami a játékot illeti, az első félidőben egyik fél sem tudta meglepni a másikat, a legközelebb Gylfi Sigurdsson volt a gólhoz, szabadrúgása során viszont a léc kisegítette az Arsenalt.

A második játékrész derekán az Arsenal veszélyeztetett rövid idő alatt kétszer is, előbb Calum Chambers lőtt a léc fölé, majd Daniel Ceballos löketét védte bravúrral Jordan Pickford.

Az utolsó negyedóra kezdetén aztán a vendégek szerezték meg a vezetést, Richarlison lépett ki a leshatárról, egy szép csel után lement az alapvonalig, gyenge beadását pedig Bernd Leno a saját kapujába ügyetlenkedte... (öngól, 0–1)






Újabb gól a hátralévő időben már nem esett, a liverpooli csapat így begyűjtötte a három pontot, az Arsenal-tulaj számára pedig duplán kellemetlenül zárult a péntek este.

PREMIER LEAGUE
33. FORDULÓ
Arsenal–Everton 0–1 (Leno 76. – öngól)
Az élmezőny állása: 1. Manchester City 77 pont, 2. Manchester United 66 (32 meccs), 3. Leicester City 59 (32), 4. Chelsea 55 (32), 5. West Ham 55 (32), 6. Tottenham 53, 7. Liverpool 53 (32), 8. Everton 52 (32), 9. Arsenal 46, 10. Leeds United 46 (32), 11. Aston Villa 44 (31)


Borítókép: Leon Neal / Getty Images Hungary

Rovatok