Index Vakbarát Hírportál

Szalai csapata elodázta a Bayern bajnoki címét

2021. április 24., szombat 17:27

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 31. fordulójában Szalai Ádám együttese, a Mainz hazai pályán 2–1-re legyőzte a ráadásban kozmetikázó, éllovas Bayern Münchent. A magyar válogatott csatár nem állt be a hazai kispadról.

Ünneplésre készült a Bayern, hiszen a rekordbajnok azzal a tudattal lépett pályára, hogy egy sikerrel bebiztosíthatja az újabb aranyérmét.

A nem is olyan régen még a bennmaradó helyekért küzdő Mainz a legutóbbi öt fordulóban aratott négy győzelemmel és egy döntetlennel hirtelen a 13. helyen találta magát, és ha már ilyen formába lendült a gárda, a Bayern ellen is bekezdett!

Jonathan Burkardt már a harmadik percben bevette Manuel Neuer kapuját, igaz, ehhez a müncheni játékos hozzájárulása is kellett (1–0).

Még mindig csak a 10. percben jártunk, amikor már kettőre nőhetett volna a differencia, de ezúttal Neuer a kapufára tolta a labdát – cserébe a hatmeccses kiesés után visszatérő Robert Lewandowski is elrontott egy ziccert.

Az óriási iramban induló meccsen a 17. percben újabb kapufát húzhattunk be a Mainz neve mellé, ráadásul már előtte is szükség volt egy újabb Neuer-bravúrra, egészen remekül rajtolt a házigazda.

A félidő hajrájában pedig már össze is jött a második találat, Leandro Barreiro szabadrúgása után Robin Quaison bólintott a bal felső sarokba (2–0)!

Igen ám, de a Mainz számára figyelmeztető lehetett, hogy január 3-án Münchenben is vezettek 2–0-ra a szünetben, de a fordulást követően a Bayern öt gólt rámolt be, és 5–2-re győzött...

A fordulást követően nem sokat volt a labda a hazaiaknál, de ennek ellenére nem tudott veszélyt kialakítani a Bayern, a játékrész derekán a csereként beállt Maxim Choupo-Moting húzta kapura a labdát, de gondot ez sem okozott a kapusnak.

A vendégek részéről a 94. percben csak összejött a szépítés, Lewandowskival rúgatott gólt a hazai védelem (2–1), de a Mainz remek formája továbbra is kitart, a Bayern bajnoki címének bebiztosítására pedig még várni kell.

A Bayern az utolsó pillanatokban így 68 meccsesre nyújtotta gólszerző szériáját.

A nap rangadóján a Dortmund Erling Haaland góljával szerzett vezetést a Wolfsburg vendégeként, majd a norvég csatár a 68. percben is eredményes volt, pedig az 59. perctől kezdve emberhátrányban játszottak a fekete-sárgák Jude Bellingham kiállítása miatt. A Dortmund így végül 2–0-ra nyert, és élesedik a csata a BL-indulást érő helyekért.

A Sallai Rolanddal a kezdőben felálló Freiburg a Hoffenheimet fogadta, és bár az első félidő hajrájában a vendégek előnyt szereztek, az éppen a magyar támadó helyére beálló Vincenzo Grifo büntetőjével pontot mentett a házigazda (1–1).

És mivel a nap záró meccsén a Leverkusen legyőzte a Frankfurtot (3–1), így a harmadik és az ötödik között csupán két pont a differencia, és még a Bayer számára is megmaradt a matematikai esély.

NÉMET BUNDESLIGA

31. FORDULÓ

Schalke–Hertha BSC – elhalasztva

Freiburg–Hoffenheim 1–1 (Grifo 81., ill. Kramaric 40.)

Mainz–Bayern München 2–1 (Burkardt 3., Quaison 37., ill. Lewandowski 94.)

Union Berlin–Werder Bremen 3–1 (Pohjanpalo 51., 53., 68., ill. Gebre Selassie 82.)

Wolfsburg–Borussia Dortmund 0–2 (Haaland 12., 68.)

Bayer Leverkusen–Eintracht Frankfurt 3–1 (Bailey 70., Alario 80., Demirbay 91., ill. André Silva 91.)

Az élmezőny állása: 1. Bayern München 71 pont,2. RB Leipzig 61 (30 meccs), 3. Wolfsburg 57, 4. Frankfurt 56, 5. Dortmund 55, 6. Leverkusen 50

Borítókép: Kai Pfaffenbach / AFP

Rovatok