Index Vakbarát Hírportál

A ManUnited kiütötte az AS Romát, Emery megtréfálta az Arsenalt

2021. április 29., csütörtök 23:04

A Bajnokok Ligája első elődöntős párharcai után csütörtökön az Európa-ligában is pályára léptek a legjobb négy közé jutó csapatok. A Manchester United gólgazdag meccsen győzte le az AS Romát (6–2), a Villarreal pedig hazai pályán lepte meg az Arsenalt (2–1).

Jól kezdte a meccset a sorozat végső győzelmére is legesélyesebbnek tartott MU, Bruno Fernandes már a 9. percben megszerezte a vezetést csapatának. 

Nagy meglepetésre azonban az olasz együttes előbb Lorenzo Pellegrini büntetőjével egyenlített, Edin Dzeko 34. percben lőtt találatával pedig a szünetben már vezetett is az Old Traffordon.

A második játékrészben azonban olyan sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak, amelyet a vendégek nem tudtak tartani: Edinson Cavani duplájának, Fernandes újabb góljának, valamint Paul Pogba fejesének köszönhetően a 75. percben már több mint magabiztos, 5–2-es előnyben voltak Ole Gunnar Solskjaer tanítványai.

A kegyelemdöfést a csereként beálló Mason Greenwood adta meg a 87. minutumban, a manchesteriek tehát már a párharc első meccsén eldöntötték a továbbjutást és formalitássá tették az egy hét múlva esedékes visszavágót.

A másik ágon a Villarreal–Arsenal csatának a hazai edző személye kölcsönözte a pikantériát, Unai Emery ugyanis éppen a londoniaktól távozott idő előtt, majd lett a spanyolok edzője. A szakember érezhetően motivált volt korábbi csapata ellen, ezt a hozzáállást pedig sikeresen adta át játékosainak is: 

Manuel Trigeueros és Raúl Albiol találataival az első félóra végén kétgólos előnyre tettek szert a sárga mezesek.

Az 57. percben ráadásul még nagyobb bajba és emberhátrányba kerültek az angolok, Dani Ceballos kapta meg második sárga lapját. A szépítés, valamint az oly' fontos idegenbeli találat azonban tíz emberrel is összejött az Arsenalnak, Nicolas Pépé tizenegyese újra nyílttá tette a párharcot, amely így bőven tartogat még izgalmakat jövő héten csütörtökön.

EURÓPA-LIGA ELŐDÖNTŐK
1. MÉRKŐZÉS

Manchester United–AS Roma 6–2 (1–2)

gólszerzők: B. Fernandes (9., 71.), Cavani (48., 64.), Pogba (75.), Greenwood (86.), ill. Pellegrini (15.), Dzeko (29.)

Villareal–Arsenal 2 –1 (2 –0)

gólszerzők: Trigueros (5.), Albiol (29.), ill. Pépé (73.)

(Borítókép: Paul Ellis / AFP)

Rovatok