Index Vakbarát Hírportál

Az év öngólját szerencsétlenkedte össze a Tottenham játékosa

2021. május 19., szerda 21:19

Az angol labdarúgó-bajnokság hétközi, 37. fordulójának szerdai játéknapján a Tottenham meglepetésre hazai pályán kapott ki 2–1-re az Aston Villától – köszönhetően többek között egy ritkán látható öngólnak.

Pedig a londoniak számára remekül indult a találkozó Steven Bergwijn már a 8. percben megszerezte a vezetést csapatának. A 20. percben azonban olyat láthattak a stadionba korlátozott számban visszatérő szurkolók, amilyet talán soha: 

Sergio Reguilón próbált meg tisztázni egy beadást a 16-oson belül, ám olyan szerencsétlenül találta el a labdát, hogy az védhetetlenül vágódott a saját kapujába.

A spanyol hátvéd ezzel egy kellemetlen rekordot is magáénak tudhat, ő szerezte a Premier League történetének 1000. öngólját.

A szünet előtt ráadásul Ollie Watkins találatával fordítottak a vendégek és mint később kiderült, az angol csatár gólja egyben a győzelmet is jelentette a birminghamieknek.

Az Everton Richarlison találatával nyert a Wolves ellen, a Newcastle pedig minimális különbséggel verte a már kiesett Sheffieldet. A West Ham a West Bromwich Albion ellen fordított, és úgy nyert 31-re, hogy a 81. percben még 11 volt az állás, az Arsenal pedig két hosszabbításban szerzett góllal verte a Crystal Palace-t, elrontva ezzel az idény végén távozó Roy Hodgson hazai búcsúját.

A Liverpool a vártnál simábban hozta a kötelezőt a Burnley otthonában, ezzel Jürgen Klopp csapata megelőzte a Leicestert a tabellán és ha az utolsó fordulóban nem hibázik az Anfileden a Palace ellen, a következő szezonban is a BL-ben indulhat.

ANGOL PREMIER LEAGUE
37. FORDULÓ

Tottenham Hotspur–Aston Villa 1–2 (12)

Everton Wolverhampton Wanderers 1 –0 (0 0)

Newcastle United–Sheffield United 1–0 (10)

Crystal Palace Arsenal 1–3 (0 –1)

Burnley–Liverpool 0–3 (0–0)

West Bromwich AlbionWest Ham United 1–3 (1–1)

kedden játszották:

Chelsea–Leicester City 2–1 (00)

BrightonManchester City 32 (01)

Manchester UnitedFulham 11 (10)

SouthamptonLeeds United 02 (00)

(Borítókép: Paul Childs / AFP)

 

Rovatok