Index Vakbarát Hírportál

Haaland? Már Angliában van – reagált a dortmundi igazgató

2021. július 13., kedd 13:34

A Borussia Dortmund sportigazgatója, Michael Zorc vicces kedvében volt, amikor az edzésről hiányzó sztárjukról, Erling Haalandról faggatták a Sky Sports németországi riporterei.

Mint ismert, a 21. életévét jövő szerdán betöltő csatár a világ egyik legkeresettebb futballistája, ügynöke, Mino Raiola a tavasz során a Barcelona és a Real Madrid vezetőségével is találkozott az átigazolása kapcsán, de a Manchester City és a Manchester United is érdeklődik iránta.

Angol és német lapértesülések szerint ugyanakkor a BL-győztes Chelsea áll a legközelebb Haaland megkaparintásához, Roman Abramovics a Bild szerint kész alaposan kinyitni a pénztárcáját:

175 millió eurót sem sajnálna a norvég támadóért.

A német lap úgy tudja, hogy az összeg felszabadításának érdekében a klub hajlandó lenne megválni Callum Hudson-Odoitól, Tammy Abrahamtől vagy éppen Hakim Zijestől is.

Haaland nem volt jelent hétfőn a dortmundi edzőtáborban, ami után Zorcot a játékos hollétéről is kérdeztek.

Már Angliában van

– mondta nagy mosoly kíséretében viccelődve.

Haaland a 2020–2021-es szezonban 41 mérkőzésen 41 gólt szerzett csapatában. A Dortmund nem szeretné elengedni, ám egybehangzó sajtóhírek szerint 2022-ben aktiválódna egy 75 millió eurós kivásárlási záradék a szerződésében, így ha ennél nagyobb értéket szeretne, akkor még idén nyáron el kell adnia.

(Borítókép: Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images)

Rovatok