Index Vakbarát Hírportál

Döntetlennel kezdte az új szezont a MOL Fehérvár

2021. augusztus 1., vasárnap 20:18

A MOL Fehérvár FC 1–1-es döntetlent játszott a ZTE FC otthonában vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában.

A csapatok dolgát nehezítette, hogy a kezdés előtt felhőszakadás zúdult a pályára, így sok helyen víz borította a gyepet. A csúszós fű és a vizes labda többször megtréfálta a játékosokat, ezért nehezen lehetett helyzetet kialakítani. Negyedóra után a Konferencia-liga-selejtező első körében búcsúzott Fehérvár mezőnyfölénybe került. A ZTE is veszélyeztetett, ám Zimonyi Dávid fejese célt tévesztett, majd Nikolics Nemanja a kiugrása után nem tudta elrúgni Demjén Patrik mellett a labdát.

A gól nélküli első félidőt követően megint zuhogni kezdett, ám a hazaiakat a 47. percben másik hidegzuhany is érte: 

a védők nem tudtak felszabadítani, és Dárdai Pál 18 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába bombázott.

Később az eső elállt, az iram csökkent, a vendégek pedig nem tudták megőrizni előnyüket. A 68. percben egy bal oldali beadás után Kovácsik Ádám Babati Benjámin testére ütötte a labdát, a hazaiak csatára aztán közelről nem hibázott.

A fehérváriak próbálták fokozni a tempót, ismét többet birtokolták a labdát. A 82. percben Rus szabadrúgását tornászta ki a léc alól Demjén. A hajrá nem hozott izgalmakat, így maradt az 1–1-es végeredmény.

A Zalaegerszeg 2009 augusztusa óta nem tudja legyőzni riválisát, azóta hét vereség mellett ez volt az ötödik döntetlenje.

Magyar bajnokság, OTP Bank Liga
1. forduló

ZTE FC–MOL Fehérvár FC 1–1 (0–0)
Gólszerzők: Babati (68.), illetve Dárdai (47.)

(Borítókép: www.molfehervarfc.hu)

Rovatok