Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United bejelentette Raphaël Varane szerződtetését

2021. augusztus 14., szombat 13:44

Immár hivatalos, hogy Raphaël Varane a Manchester United játékosa.

A klub mindössze negyedórával a Leeds United elleni bajnoki előtt jelentette be a honlapján az átigazolást – amelyet hetek óta tényként kezeltek –, így természetesen nem léphetett pályára az idén nyitómérkőzésén.

A francia középhátvéd 34 millió fontért (14,4 milliárd forintért) szerződött a Real Madridból az angol rekordbajnokhoz, amelynél 2025 júniusáig írt alá.

A bejelentésre azért kellett ennyit várni, mert miután a játékos megérkezett Angliába, a helyi szabályok szerint elkülönítve kellett lennie a koronavírus-járvány miatt, így csak a héten esett át az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon.

A Manchester United a világ egyik legikonikusabb klubja, és nem tudtam elutasítani azt a lehetőséget, hogy idejöjjek, és a Premier League-ben játsszak. Sok mindent szeretnék még elérni a pályán, és tudom, hogy olyan csapathoz kerültem, amelyik tele van nagyszerű játékossal, és ugyanolyan elszántsággal küzdenek a trófeákért

– mondta a 28 éves futballista.

A United Varane-on kívül Jadon Sanchót is megszerezte a nyáron – 73 millió fontért –, az angol válogatott szélső viszont ott van a kispadon a Leeds United ellen.

(Borítókép:  Raphaël Varane az új mezével pózol a Manchester United - Leeds United mérkőzés előtt 2021. augusztus 14-én. Fotó: Ash Donelon / Getty Images Hungary)

Rovatok