Index Vakbarát Hírportál

Harry Kane nélkül is él az átok, megint elbukott a City!

2021. augusztus 15., vasárnap 19:22

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2021–2022-es idényének első rangadóján a Tottenham Szon Hung Min góljával 1–0-ra legyőzte a címvédő Manchester Cityt.

Már a meccs előtt megvolt az első fontos feljegyzendő esemény, Harry Kane ugyanis nem került be a Tottenham keretébe, mivel az angol válogatottal Eb-döntőig menetelt, ezt követően pedig még nem sikerült újra megfelelő erőnlétbe kerülnie – szólt az újonnan kinevezett Nuno Espírito Santo összefoglalója. Hogy, hogy nem, amúgy a Spurs gólvágóját épp a Manchester City tervezi gőzerővel szerződtetni...

Kane még nem a címvédő játékosa, Jack Grealish viszont azt követően, hogy PL-rekordot jelentő összegért érkezett az Aston Villától rögvest a kezdőben találta magát (ellentétben például Kevin De Bruynével vagy Gabriel Jesussal), és ha már így alakult, azonnal neki is látott vételára törlesztésének.

Szabályosan nem igen lehetett elválasztani a labdától, centiken múlt, hogy rögvest büntetőt harcoljon ki, a 17 méteres szabadrúgásból végül a sorfal miatt csak szöglet lett, majd Fernandinho fejesénél ment árnyékre Hugo Lloris, de ezt is megúszta, ahogyan Joao Cancelo lövését is – és még csak a hatodik percben jártunk!

A kezdeti sokk után magára talált és feltámadt a Spurs, főleg Szon Hung Min volt elemében, de a félidő derekán Lucas Moura szerezhetett volna vezetést – ha nem blokkolják a védők.

A játékrész hajrájában Rijad Mahrez és Szon is közel került hozzá, hogy megszerezze az első gólt, de végül ez egyiküknek sem sikerült.

Szinte hihetetlen, de hiába pulzált a mérkőzés és mutatott be a két csapat 14 kapura lövést, a Tottenham és a City játékosai nulla kaput eltaláló lövést hoztak össze az első félidőben!

0 - Despite there being 14 attempts in total, Tottenham vs Manchester City is the first game of the 2021/22 Premier League season that has failed to see a single shot on target in the first half. Unexpected. pic.twitter.com/GpJ5qU83bW

— OptaJoe (@OptaJoe) August 15, 2021

A fordulást követően Raheem Sterling révén azért megtört a jég ebből a szempontból, Llorisnak azért annyira nem volt nehéz dolga.

Az 55. percben pedig már az első gól is megszületett, Steven Bergwijn ugratta ki Szon Hung Mint, aki addig vitte a folyamatosan hátráló Nathan Akéra a labdát, amíg lövőhelyzetbe került, a játékszer pedig a jobb alsóban kötött ki végül (1–0).

A dél-koreai szélső egymás után a negyedik hazai meccsén vette be a Manchester City kapuját!

Egyórányi játékot követően Bergwijn lőtt az oldalhálóba, a hajrá kezdetén pedig Grealish újabb lehetősége maradt ki.

A végjátékra már érkezett Gabriel Jesus és De Bruyne is, utóbbi Grealish előkészítése után tüzelt távolról, de Lloris ismét hárított, így a Spurs megtréfálta a címvédőt.

Persze, lehet mondani, hogy igazából ez volt a papírforma, hiszen az új Tottenham-stadionban ez volt a negyedik meccs, a negyedik Spurs-sikerrel, és bár a manchesteriek rendre elképesztő mezőny- és helyzetfölényben voltak, még csak gólt sem tudtak eddig itt szerezni (1–0, 2–0, 2–0 és most ismét 1–0)!

PREMIER LEAGUE

1. FORDULÓ

Newcastle United–West Ham United 2–4 (C. Wilson 5., J. Murphy 40., ill. Cresswell 18., Behrahma 53., Soucek 63., Antoni 66.)

Tottenham–Manchester City 1–0 (Szon Hung Min 55.)

(Borítókép: Szon Hung Min megszerzi a vezetés, Jack Grealish szomorkodik a háttérben – Shaun Botterill/Getty Images)

Rovatok