Index Vakbarát Hírportál

Kikapott a Kisvárda, nincs hibátlan csapat az NBI.-ben

2021. augusztus 21., szombat 20:20

A labdarúgó NBI. negyedik fordulójának nyitómérkőzésén az újonc Debrecen meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget az idei szezonban eddig nyeretlen Zalaegerszegtől. 

Az április óta nyeretlen ZTE, amely szerdán 3-1-es hazai vereséggel fejezte be a vasárnap vihar miatt félbeszakadt mérkőzését a Puskás Akadémia ellen, Babati nagy helyzetével nyitott, és többet veszélyeztetett az első húsz percben. Mezőnyfölénye Skribek 18 méteres bombájával érett góllá. A vezető találat után is lendületben maradtak a vendégek, így a debreceni kapusnak többször is bravúrral kellett hárítania. Az újonc Debrecen a két 16-os között jól tartotta a labdát, de kapura lövés nélkül fejezte be az első félidőt.

A szünetben Huszti Szabolcs vezetőedző három helyen is változtatott a DVSC összeállításán, ami használt is, mivel a korábbi négy fordulóhoz hasonlóan a hátrányba került csapata egyenlíteni tudott, méghozzá Korhut közeli fejesével. Egyre inkább átvették az irányítást a hazaiak, Pintér a keresztlécet találta el. Ezután mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a "slusszpoén" pedig a zalaiaké lett, egy szépen kijátszott akció végén Grezda közelről a bal felső sarokba lőtt. A hajrában a Debrecen több gólt is szerezhetett volna, de az eredmény már nem változott.

 A DVSC először kapott ki a szezonban, míg a ZTE első győzelmét aratta.  

A MOL Fehérvár az eddig meglepetésre hibátlan, háromból három győzelemmel álló Kisvárdát fogadta a Sóstói Stadionban. A fehérváriak a mérkőzés 44. percében szereztek vezetést Budu Zivzivadze révén, azonban az 52. percben emberhátrányba kerültek Stopira kiállítása után. A Kisvárda nem tudta kamatoztatni emberelőnyét, olyannyira nem, hogy a 75. percben ifj. Dárdai Pál megduplázta a hazaiak előnyét. A mérkőzés végén csak a szépítés jött össze a várdaiaknak, 

így elszenvedték első vereségüket a szezonban és nem maradt több hibátlan csapat az NBI.-ben.  

A szombati játéknap utolsó mérkőzése a Budapest Honvéd–Paks találkozó, 20:30-as kezdőrúgással. 

(Index/MTI)

Rovatok