Index Vakbarát Hírportál

Sallai Roland győztes gólt szerzett, legyőzte a Freiburg a Dortmundot

2021. augusztus 21., szombat 17:52

A német labdarúgó első osztály második fordulójában a Sallai Rolanddal felálló Freiburg 2–1-re legyőzte a Dortmundot, míg Dárdai Pál Herthája az utolsó negyedórában nyert helyzetből bukta el a Wolfsburg elleni mérkőzést.

Miután tegnap Szoboszlai Dominik duplájával 4–0-ra győzte le az összesen három magyar játékossal felálló Leipzig a Stuttgartot, szombaton elsősorban a Sallai Rolanddal felálló Freiburgra és a Dárdai Pál által irányított Herthára figyelhettünk a Bundesliga délutáni mérkőzésein. 

A Freiburg–Dortmund találkozón már a hatodik percben előnybe kerültek a hazaiak, miután Vincenzo Grifo zseniális szabadrúgása a kapu bal oldalába csavarodott, Gregor Kobel kapus tehetetlen volt. A folytatásban igyekezett átvenni az irányítást az Erling Haaland nevével fémjelzett Dortmund, azonban annak ellenére, hogy az első félidőben 11 kapura lövéssel próbálkoztak a vendégek, az egyenlítés nem jött össze.

Olyannyira nem, hogy az 53. percben Sallai Roland indult meg a labdával a jobb oldalon, és tökéletes csapatjáték után a Lucas Holertől érkező beadást lőtte védhetetlenül a kapu közepébe a magyar válogatott támadó (2–0).

A következő percekben a freiburgi kapus, Yannik Keitel szerencsétlenül összehozott öngóljával még felzárkózott egy gólra a dortmundi csapat, azonban az egyenlítés már nem jött össze, így meglepetésre pont nélkül távozik a Dortmund Freiburgból.

Dárdai Pál Herthája vereséggel kezdte a szezont múlt héten, így hazai pályán volt lehetősége a javításra a Wolfsburg ellen. A gól nélküli, szinte eseménymentes első félidőt eseménydúsabb második játékrész követte. A 60. percben büntetőhöz jutott a berlini csapat, amit Dude Lukebakio értékesített, így előnybe került a magyar tréner csapata.

A hazai gól után egyre inkább nyomást helyezett a Wolfsburg az ellenfelére, ami góllá érett a 74. percben, Ridle Baku hibátlanul helyezte a labdát a kapu jobb alsó sarkába. Kettő perccel a lefújás előtt végül összejött a győzelem a vendégcsapatnak, Lukas Nmecha vihette egy az egyben kapura a labdát, nem is hibázott, és megszerezte csapatának a győzelmet és a vele járó három pontot. Dárdai Pál csapata az első kettő forduló után kettő vereséggel és nulla ponttal áll. 

További eredmények: 

Frankfurt–Augsburg 0–0

Fürth–Bielefeld 1–1

Bochum–Mainz 2–0 (Novothny Soma nem lépett pályára a Bochumban, míg a vendégeknél Szalai Ádám 28 percet játszott.) 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok