Index Vakbarát Hírportál

Messi bemutatkozott, de Mbappé szállította a PSG győzelmét

2021. augusztus 29., vasárnap 23:01

Lionel Messi csereként mutatkozott be a Paris Saint-Germain színeiben a Reims elleni idegenbeli bajnokin, amelyet mégsem ő, hanem a Real Madridba vágyódó Kylian Mbappé duplája döntött el.

A 22 éves francia támadó a 15. percben szerezte meg a vezetést a vendégeknek, méghozzá ezúttal is fejjel volt eredményes. 

Mindez azért érdekes, mert a Brest és a Reims elleni találkozókat megelőzően  132 meccsen  összesen szerzett két fejesgólt.

Szünetig nem változott az állás, fordulás után viszont egyenlítettek a hazaiak – csakhogy a VAR segítségével les miatt érvénytelenítették Marshall Munetsi találatát. Nem sokkal később Mbappé duplázott, aki a nyáron igazolt Achraf Hakimi remek centerezéséből lőtt a kapuba.

A legjobban várt új szerzemény, a hatszoros aranylabdás Lionel Messi a 66. percben mutatkozott be új csapatában, jó barátja, Neymar helyére állt be. Az eredmény azonban a lefújásig már nem változott, így könnyen elképzelhető, hogy a PSG mezében utolsó meccsét játszó Mbappé búcsúajándéka volt ez a győzelem Mauricio Pochettino együttese számára.

(Borítókép: Franck Fife / AFP)

Rovatok