Index Vakbarát Hírportál

Southgate: Nem lesz egyszerű helyzetbe kerülni a magyarok ellen

2021. szeptember 1., szerda 14:00

Egy nappal a Magyarország–Anglia világbajnoki selejtező előtt megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját a vendég együttes. Gareth Southgate szövetségi kapitányon kívül Harry Maguire válaszolt az újságírók kérdéseire.

A szigetországban állandó és érzékeny téma a rasszizmus, a sajtótájékoztató elején ezzel kapcsolatban kérdezték az angolok szövetségi kapitányát. 

Az UEFA az Eb-n történtek miatt ugyanis zárt kapus meccsekkel sújtotta a magyar csapatot, amely azonban csak az európai szövetség által szervezett találkozókra vonatkozik.

Southgate elmondta: bízik benne, hogy ezúttal nem zavarják majd negatív hangok a mérkőzést, annak viszont örül, hogy lehetnek nézők a lelátókon, hiszen ez a játék értük van, ráadásul a magyar drukkerek fantasztikus hangulatot teremtettek az Európa-bajnokságon is.

„Nagy lehetőség számunkra a csütörtöki mérkőzés, hiszen ha egy közvetlen rivális otthonában győzni tudunk, jó helyzetbe kerülhetünk a folytatást illetően. Ha hagyjuk kibontakozni a magyarokat, akkor bajba kerülhetünk, mert nagyon jól képesek támadásokat építeni, ezt mindenképpen meg kell akadályozzuk.

Sokat kell birtokolnunk a labdát és kihasználni az adódó lehetőségeket, mert azt már a nyári Európa-bajnokságon is láthattuk, hogy Marco Rossi csapata ellen rendkívül nehéz helyzeteket kialakítani, a franciák és a portugálok is tudnának erről mesélni.

– osztotta meg várakozásait a találkozóval kapcsolatban az angolok szövetségi kapitánya.

A Manchester United védője, Harry Maguire is nehéz meccsre számít, elmondása szerint azonban mentálisan már túltették magukat a vesztes Eb-döntőn, immáron csakis az új feladatokra, a 2022-es világbajnokságra való kijutásra koncentrálnak.

(Borítókép:  Adrian Dennis / AFP)

Rovatok