Index Vakbarát Hírportál

Katonai puccs miatt kellett menekülnie a marokkói válogatottnak

2021. szeptember 6., hétfő 08:56

Hétfőn rendezték volna a Guinea–Marokkó labdarúgó világbajnoki selejtezőt, amelyet azonban elhalasztottak, ugyanis a nyugat-afrikai országban a hadsereg vasárnap katonai puccskísérletet hajtott végre a fővárosban, Conakryban.

A marokkóiakat is tájékoztatták a fejleményekről, ám először még arra kérték őket, ne hagyják el a szállásukat, és maradjanak távol az ablakoktól. Vehad Halilhodzic szövetségi kapitány a L'Équipe-nek elmondta, hogy a hotelben is lehet hallani, ahogy lövöldöznek az utcákon, és hiába vár rájuk egy gép a reptéren, nem biztonságos a kijutásuk.

Néhány órával később az Afrika Labdarúgó-szövetség (CAF) arról számolt be, hogy a vendégcsapat sikeresen felszállt a repülőre, a játékosok pedig jól vannak. Szofjan Amrabat, a Fiorentina középpályása megrázó videókat tett közzé az Instagramon a városban uralkodó állapotokról.

A puccsot vezető Mamady Doumbouya ezredes állítása szerint a kísérlet sikeres volt, miután foglyul ejtették Alpha Condé elnököt, ezenkívül az alkotmány felfüggesztését és a parlament feloszlatását is elrendelte. Ezzel szemben a védelmi minisztérium visszavert támadásról tájékoztatott.

Rovatok