Index Vakbarát Hírportál

12 év eltiltás után tér vissza a csatár, aki lebukott a kokainnal

2021. szeptember 8., szerda 15:51

Francesco Flachi a Sampdoria csapatkapitánya volt. Az olasz utánpótlás-válogatott 1999-ben, 24 évesen szerződött az akkor még másodosztályban szereplő együtteshez, amellyel négy idény után feljutást ünnepelhetett, sőt 2005-ben már az UEFA-kupa-indulást jelentő 5. helyen végzett a Serie A-ban.

Aztán egy csapásra minden szertefoszlott.

A csatár  – írja a BBC – 280, Sampdoriában lejátszott tétmérkőzésen szerzett 110 góljával a háta mögött 2007. január 28-án lebukott, és az Internazionale elleni mérkőzést követően pozitív kokaintesztet produkált. A támadót akkor azonnal felfüggesztették minden futballtevékenységtől, és két évre eltiltották, holott bálvány volt Genovában – a klub két legendája, Roberto Mancini és Gianluca Vialli mögött a harmadik helyen áll góllövők rangsorában –, ráadásul a válogatottba is kapott meghívót, életében először.

Végül visszatért a pályára, a Serie B-ben szereplő Bresciánál és Empolinál is szerencsét próbált, csakhogy nem bírt magával, és 2009 decemberében még egyszer lebukott kokain használata miatt.

Mentálisan már nem voltam többé ugyanaz az ember, elkerülhetetlen volt, hogy visszaessek

– mondta Francesco Flachi, akit a második alkalommal, 34 évesen már 12 évre tiltottak el.

Ezzel profi pályafutása véget ért, ám közben nem hivatalosan ő edzette a Bagno a Ripolit, amely bajnoki címet és kupát is nyert, majd a Signa 1914 edzője is volt. És ez az ötödosztályú csapat adja meg neki a lehetőséget, hogy 2009 után, 46 évesen újra pályára lépjen bajnoki mérkőzésen, amikor januárban lejár az eltiltása.

Izgatott vagyok, mert egyre közelebb kerülök a visszatéréshez. Az egész viccből indult, de aztán komolyan elkezdtünk foglalkozni vele. Már edzem, és kezdenek előjönni az emlékek. Lehet, hogy a nyomás nem ugyanakkora, de az öltözői élet mit sem változott

– mondta Francesco Flachi, akit Andrea Ballerini, a klub elnöke kezdett unszolni, aminek az lett a vége, hogy meggyőzte a csatárt, hogy öltsön újra mezt.

(Borítókép: Francesco Flachi. Fotó: Paolo Rattini / Getty Images)

Rovatok